Röplabda: a bolgárok legyőzésével zárták az Eb-t az U18-as lányok

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 16:37
null
Kétszettes hátrányból fordítva verte a csoportelső és már biztosan elődöntős bolgárokat a magyar csapat Krétán, a román-görög közös rendezésű U18-as leány röplabda Európa-bajnokságon. A mieink ezzel befejezték szereplésüket a kontinenstornán, ötödik helyen végeztek csoportjukban.

A hat játéknap után nyolc pontjával csoportja ötödik helyén álló U18-as leány röplabda-válogatott kedden délután a bolgárokkal találkozott Krétán, a korosztályos Európa-bajnokság csoportkörének zárásaként.

A mindeddig veretlen és csoportelső bolgár együttes kezdte jobban a mérkőzést, és az első két játszmát magabiztosan nyerte meg az esélyesebb rivális. Majd a harmadikban szépítettek Horváth András tanítványai, mi több, nagy csatában az ötödik szettet is kiharcolták, amelyet aztán végül a mieink bírták jobban idegekkel, és 3:2-es győzelmet arattak.

U18-as leány Európa-bajnokság, II-es csoport, hetedik játéknap
Kréta, Heraklion, Görögország
Magyarország–Bulgária 3:2 (-12, -17, 18, 26, 13)
Magyarország: Pampuch 8, Zsombók A. 11, Németh L. 2, Gajdács 10, Csereklye 18, Szabados 5. Csere: Pusztai (liberó), Mihálszki 1, Nagy E., Zsombók E. 15, Klein. Szövetségi edző: Horváth András

Horváth András szövetségi edző így értékelt a meccs után a hazai szövetség (MRSZ) honlapján:

Ez óriási dolog, hogy győzelemmel sikerült zárnunk a tornát. Gratulálok a játékosoknak és az egész stábnak! Külön köszönet Makra Zoltánnak és Nagy Enikőnek, akik nem lehettek itt velünk, de rengeteget segítettek nekünk a torna alatt is."

A magyar válogatott így pozitív mérleggel, négy győzelemmel (görögök, finnek, litvánok, bolgárok ellen) és három vereséggel (törökök, németek, lengyelek ellen) fejezte be az Európa-bajnokságot, méghozzá csoportja ötödik helyén.

A csoportkör végén az első két helyezett jut tovább az elődöntőbe, míg a további helyezéseket a csoportkörben elért helyezések alapján állapítják meg. A hátralévő csoportmeccsek eredményeitől függően ezzel a mieink kilencedikként vagy tizedikként zárják a tornát.

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik