Kajak-kenu: hat magyar érem szombaton a korosztályos világbajnokságon

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 14:09
null
A magyar versenyzők egy arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek a szombati döntőkben a Plovdivban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon.

A Plovdivban zajló U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság szombati napján egy első, négy második és egy harmadik helyet szereztek a magyar versenyző. 

Az ifik között Samu Péter, Hidvégi Zalán kajak kettes megvédte a címét 500 méteren, míg a két női kenu négyes (Matkovics Vanda, Paragi Petra, Kis-Batka Iringó és Molnár Csepke az ifik, Opavszky Réka, Horányi Dóra, Zagyvai Borka és Csorba Zsófia az U23-asok mezőnyében), valamint Tölgyesi Flóra (ifjúsági kajak egyes, 200 m) és a Kurucz Levente, Opavszky Márk duó (U23-as kajak kettes, 500 m) második lett. Utóbbi egység – amely az idén a felnőttek között is remekelt a hazai válogatókon, de végül lemaradt az olimpiai indulásról – mindössze 14 századmásodperccel volt lassabb a győztes német kettősnél. Az ifjúsági kenus Gyányi Milán pedig óriási hajrával a harmadik helyen zárt 1000 méteren.

A korosztályos világbajnokság vasárnapig tart a Bulgáriában. 

(Kiemelt képünkön: Samu Péter és Hidvégi Zalán megvédte a címét 500 méteren Forrás: kajakkenusport.hu) 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik