Atlétika: egy cseh ikerpár mindent vitt 400 m gáton az U18-as Eb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.23. 12:14
null
A cseh Michal Rada a fiúk, míg ikertestvére, Nina Radová a lányok között lett U18-as Európa-bajnok 400 méteres gátfutásban.

A Besztercebányán vasárnap befejeződött U18-as atlétikai Európa-bajnokságon – melyen a magasugró Bátori Lilianna arany-, a távolugró Hajdu Áron ezüstérmet szerzett –

ritkán látott kettős diadalt ünnepelhettek a csehek a 400 méteres gátfutás döntőit követően.

A záró napon előbb a lányok fináléjában a 17 éves Nina Radová kerek 58.00 másodperces U18-as Európa-bajnoki rekorddal nyert aranyérmet, majd közvetlenül utána a fiúk döntőjében az ikertestvére, Michal Rada ért célba elsőként 49.42 másodperces korosztályos Európa-csúccsal.

Nina a döntő után elmondta, hogy ennél is jobb időeredményt várt magától, de összességében elégedett, hiszen a bátyja – akinek a legnagyobb rajongója – megérdemelt sikerének köszönhetően megduplázódott a boldogságuk. Michal úgy nyilatkozott, hogy az ikertestvérével egy iskolába járnak, közösen edzenek, szinte mindent együtt csinálnak, így Nina győzelméért jobban izgult, mint a sajátjáért, és hatalmas teljesítménynek tartja a kettős elsőséget.

(Kiemelt képünkön: Michal Rada és Nina Radová Forrás: European Athletics)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik