Asztalitenisz: hetedik az ifjúsági fiúcsapat a korosztályos Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 21:41
null
Az ifjúsági fiú asztalitenisz-válogatott nem bírt a franciákkal a negyeddöntőben, majd a helyosztón a lengyelekkel szemben is alulmaradt, így a hetedik helyen végzett a svédországi utánpótlás Európa-bajnokságon. Az ifjúsági és a serdülő lányok egyaránt kilencedikek lettek.

Mint arról beszámoltunk, a négy nyolcaddöntőbe jutó magyar csapat közül egyedüliként az ifjúsági fiúválogatottnak sikerült továbbjutnia, és bekerülni a legjobb nyolc közé a Malmőben zajló korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokságon. A Szántosi Dávid, Lei Balázs, Varga Botond, Poór Balázs összeállítású együttes hétfőn a franciákkal találkozott a negyeddöntőben, és 3:1-es vereséget szenvedett a párharcban. Ezek után a mieink az 5-8. helyért folytatták szereplésüket, és három meccsen alulmaradtak a lengyelekkel szemben is,

ezzel a hetedik helyen fejezték be a kontinensviadalt.

Molnár Kendra, Szosznyák Emma, Nagy Judit és Bender Borostyán alkotta ifjúsági leánycsapat – amely a B-divízióból kezdte az Eb-t, és a legjobb 16 közé kerüléssel kiharcolta a feljutást – a 9-16. helyért zajló küzdelmekben a belgákat és az ukránokat is 3:0-ra verte, így kilencedik lett.

A serdülő lányok szintén két győzelemmel, és ugyancsak kilencedikként fejezték be, miután előbb Moldovát 3:2-re, majd Szlovákiát 3:0-ra győzte le a Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra, Pétery Johanna, Fazekas Lizett összetételű válogatott.

A Gergely Márkkal, Fegyver Zsomborral, Vámosi Benjaminnal és Szabó Lénárddal a soraiban felálló serdülő fiúk a 11. helyen végeztek. Az együttes hétfőn 3:1-re nyert a görögök ellen, ezután pedig 3:1-re kikapott a svájciaktól a helyosztókon.

Kedden szünnap következik a mieinknek, majd szerdán az egyéni küzdelmekkel folytatódik a program.

(Kiemelt képen: Szántosi Dávid Forrás: WTT)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik