Vízilabda: vb-elődöntős az U16-os fiúválogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.22. 16:50
null
A 9 gólos Rabb Benedek vezérletével az U16-os fiú vízilabda-válogatott 12–7-re legyőzte a szerbeket a máltai vb negyeddöntőjében.

Szombat délután a szerbekkel találkozott az U16-os fiú vízilabda-válogatott a korosztály máltai világbajnokságának negyeddöntőjében.

Juhász Zsolt együttese az első komolyabb játékerőt képviselő ellenféllel játszott a tornán, és a mérkőzés első fele ehhez mérten szorosan is alakult.

A kiélezett, harcos összecsapáson egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, a félidőben 5–5 állt az eredményjelzőn, a magyarok közül ekkor már négy találatnál járt Rabb Benedek.

Elődöntős a fiú vízilabda-válogatott az U16-os vb-n Forrás: MVLSZ

A fordulás után Rabb folytatta remeklését, és zsinórban négy gólt lőtt, amellyel a magyar válogatott 9–5-re is vezetett, a negyedik negyed pedig 9–6-nál kezdődött.

A csapat nagyszerűen védekezett, Horváth Leventének fontos és szép védései segítettek az előny őrzésében. A negyedik játékrészben – ahogy igazából már az előző kettőben sem – a szerbek nem tudtak mit kezdeni a kitűnően játszó magyar fiúkkal, akik végül nagyon magabiztosan, 12–7-re nyertek, és jutottak az elődöntőbe, melyben a spanyol–amerikai párharc győztesével találkoznak.

A meccs emberének Rabb Benedeket választották, aki egymaga kilenc góllal járult hozzá a sikerhez.

U16-os világbajnokság, Málta
Negyeddöntő
Magyarország–Szerbia 12–7 (3–4. 2–1, 4–1, 3–1)
Magyar gólok: Rabb 9, Gedra 2, Jámbor.

(Kiemelt képünkön: Rabb Benedek Forrás: MVLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik