Vízilabda: „Megtanultuk, hogy soha nem szabad feladni” – Divják Dejan

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 09:05
null
Az U16-os fiú vízilabda-válogatott a máltai vb-n kezdi meg az idei utánpótlás-világesemények sorát a magyar sikersportágban.

Június 18-án a máltai világbajnokságon elindítja az utánpótláskorú vízilabdázók idei világesemény-sorozatát az U16-os fiúválogatott.

Ez a korosztály Juhász Zsolt szövetségi edző vezetésével tavaly szerepelt először világversenyen, és akkor

Podgoricában emlékezetes módon nyert U15-ös Európa-bajnokságot.

A válogatott Montenegróban három váratlan vereséggel kezdte a tornát, ám az új lebonyolításnak köszönhetően ez nem jelentett automatikus búcsút, csupán nyolcaddöntős folytatást. A magyar fiúk az egyenes kieséses szakaszra megtáltosodtak, és egyre jobb formát mutatva bejutottak a fináléba, melyben a házigazda montenegróiakat intézték el 10–8-cal, majd emelték magasba az Eb-serleget kalandos útjuk végén.

Divják Dejan az U16-osok egyik erőssége lehet a vb-n Forrás: MVLSZ

Az akkori sikerből is kivette a részét a 16 éves Divják Dejan, aki ezúttal is tagja a felkészülési keretnek.

„Nagyon elszántan, sokat dolgozva készülünk a világbajnokságra – mondja a Pécsben pólózó ígéret. –  Miután tavaly Európa-bajnoki címet szereztünk a korosztályban,

várhatóan mindenki minket akar majd megverni, de nekünk ismét be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a legjobbak.

Mindent bele fogunk adni, hiszen nemcsak egymásért, hanem Magyarországért is küzdünk. A tavalyi Eb-ből megtanultuk, hogy soha nem szabad feladni, és az utolsó pillanatig kell küzdeni. Kiváló edzői stábbal dolgozhatunk, a játékosok között pedig nagyon jó az összhang, így bizakodó vagyok. A csapat dinamikája, gyorsasága lehet a legnagyobb fegyvertényünk a tornán, amelyre természetesen az első hely megszerzéséért megyünk.”

Utóbbi gondolatot Juhász Zsolt is megerősített honlapunknak. A tréner így fogalmazott portálunknak:

A magyar vízilabda-válogatottnak a sebesség, az elszántság, a rendszerben való gondolkodás és a csapatdinamika kell a legfőbb erényei legyenek. Ezek meglétéhez én is ragaszkodom. Természetesen úgy utazunk a máltai világbajnokságra, hogy szeretnénk mindenkit legyőzni.

(Kiemelt képünkön: az U16-os felkészülési kerettagok Forrás: MVLSZ)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik