Vízilabda: csoportgyőztes az U16-os leányválogatott a vb-n

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 10:44
null
A címvédő magyar válogatott kilenc góllal legyőzte Kazahsztánt a manisai U16-os leány vízilabda-világbajnokság harmadik játéknapján, ezzel megnyerte a D-csoportot.

A szombati, Dél-Afrika ellen aratott fölényes, 18–4-es diadal után újabb kötelező ujjgyakorlat következett az U16-os leány vízilabda-válogatottnak a törökországi világbajnokságon. Csicsáky Vince csapata a D-csoport zárómeccsén azzal a Kazahsztánnal csapott össze vasárnap reggel, amely még pénteken 8–7-re kikapott Dél-Afrikától – írja a hazai sportági szövetség (MVSZ).

A mieink kétgólos előnnyel, illetve kapott gól nélkül hozták le az első negyedet, a folytatás viszont jóval szorosabban alakult. A második hat perc 3–3-mal ért véget, így a félidőben 5–3-ra vezettek a magyar lányok. A harmadik felvonásban aztán sikerült végérvényesen ellépni az ellenféltől (10–4), és Kenéz Kincső, illetve Keszthelyi Sára vezérletével a magyar csapat végül nagyon sima, 14–5-ös győzelmet aratott.

A válogatott ezzel hozta a kötelezőt, és megnyerte a D-csoportot. Folytatás a keresztjátékban hétfőn délelőtt, minden bizonnyal az A-csoport második helyén végző Thaiföld ellen.

U16-os leány-világbajnokság, Manisa (Törökország)
D-csoport, 2. forduló
Magyarország–Kazahsztán 14–5 (2–0, 3–3, 5–1, 4–1)
A magyar gólszerzők: Kenéz 6, Keszthelyi 3, Alaksza 2, Matajsz, Szalkai, Tóth

(Kiemelt kép forrása: waterpolo.hu)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik