Vívás: Papp Jázmin 17 évesen tündökölt az U23-as Eb-n

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.07. 19:18
null
A 17 éves törőző, Papp Jázmin egyéniben ezüst-, csapatban pedig bronzérmet nyert az antalyai U23-as Európa-bajnokságon.

Nagyszerű teljesítménnyel

egyéniben ezüst-, csapatban pedig bronzérmet nyert

a törökországi Antalyában rendezett U23-as vívó Európa-bajnokságon Papp Jázmin.

A hét elején véget érő eseményen a 17 éves tőröző az egyéni verseny döntőjében a 22 éves ukrán Darija Mironjuktól kapott ki 15:6-ra, míg a csapatbronzot a németek 45:36-os legyőzésével szerezte meg Kollár Anna, Polonyi Petra és Wolf Eszter társaságában.

A hódmezővásárhelyi Csomorkány SE ígérete két éve egyéni Eb-ezüstérmet érdemelt ki a kadétmezőnyben, az elmúlt évadban azonban a juniorkorosztály elsőéveseként ötödik helyen végzett a hazai ranglistán, így éppen lemaradt az utánpótlás-vb-ről, valamint Eb-ről.

„Bevallom, hasonló szereplésben reménykedtem az U23-as Európa-bajnokságon, mert a junior-világversenyekre nem sikerült kijutnom a korosztály elsőéveseként – mondja Jázmin, aki Magyary Ágnes szakmai felügyelete mellett kezdett vívni Hódmezővásárhelyen, a felkészülését azonban már másodéves kadétkora óta Kreiss Gábor irányítja. – Erre a versenyre egyfajta ajándékként tekintettem, és igyekeztem ebben a szemléletben hozzáállni az asszókhoz. Az egyéni Eb kalandosan indult, mert a csoportkörből épphogy továbbjutottam a főtáblára, majd az ottani első mérkőzésemen is hátrányból kellett fordítsak. Aztán viszont

Nagyon örülök az egyéni ezüstéremnek és a csapatbronznak is. Egymást nagyon segítő, támogató csapattársakkal vehettem részt ezen az Eb-n.”

Papp Jázmin ezüstérmes lett az U23-as Eb-n Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Jázmin már készül a következő idényre, amelyben azzal együtt szeretne kimagaslóan teljesíteni a páston, hogy jövőre érettségizik.

„Második éves leszek a juniorok között, és szeretnék ott lenni a korosztályos válogatottban a világeseményeken. Igyekszem felszabadultan vívni és remélem, hogy a nemzetközi versenyeken is szép eredményeket tudok elérni. Az elmúlt évadban nemcsak a juniorok, hanem a felnőttek mezőnyében is több világkupán vettem részt. Az ott szerzett tapasztalatokat folyamatosan szeretném kamatoztatni a mérkőzéseimen.

Fegyelmezett vívást tervezek, ugyanakkor a kellő vagányságot is igyekszem felvinni a pástra.”

(Kiemelt képünkön a dobogósok között balra: Papp Jázmin Forrás: Magyar Vívó Szövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik