Vívás: 15 évesen semmit sem veszíthetett az ob-ezüstérmes Terhes Hanna

Budai Zoltán utanpotlassport.huBudai Zoltán utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.01. 09:09
null
A kadét Európa-bajnok Terhes Hanna felszabadultságának tudja be, hogy 15 évesen ezüstérmet nyert a női párbajtőrvívók ob-ján.

Mint arról beszámoltunk, május végén a 15 éves Terhes Hanna bravúros ezüstérmet szerzett a felnőtt vívó országos bajnokság női párbajtőrmezőnyében.

A Diósgyőri VE ígérete remek teljesítménnyel bejutott a négy közé, és az elődöntőben 15:11-re győzte le a tavalyi kadétvilágbajnok, már a felnőttválogatottban is bemutatkozott Nagy Blankát. A fináléban aztán a reménység 15:7-re kikapott az ob favoritjától, Muhari Esztertől, de így elismerésre méltó napot zárt a Ludovika Arénában.

„Úgy tekintettem a felnőtt országos bajnokságra, mint egy jó gyakorlási lehetőségre a következő versenyek előtt.

Ez a felszabadultság segített eljutni az ezüstéremig, amely remek visszajelzés az elvégzett munkáról és amelynek nagyon örülök.”

Terhes Hanna nagyszerű formában vívott az elmúlt hetekben Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Hanna felkészülését tavaly nyárig Kosztopulosz Beatrix irányította, de nagyjából egy éve már Patócs Béla foglalkozik a reménységgel.

„Nagyon szeretek Béla bácsival dolgozni, már a közös munkánk elején látszott a fejlődés. Ahogyan elkezdtünk egyre inkább összekovácsolódni, úgy lettek jobbak az eredményeim. Már egész szépen kezdek hozzászokni ahhoz a kemény munkához és precizitáshoz, amely Béla bácsi edzéseire jellemző.”

Terhes Hanna mesterével, Patócs Bélával Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Hanna egyébként ebben az évadban már megnyerte a korosztálya, a kadétok első itthoni válogatóversenyét (a másodikat június elsején rendezik). A közelmúltbeli kitűnő eredményei pedig nem a semmiből jöttek. A sokra hivatott miskolci vívólány már 2023-ban, serdülőként tagja volt a Tallinnban kadét Európa-bajnoki címet szerzett párbajtőrcsapatnak, melyben mellette Gachályi Gréta, Horváth Lotti és Nagy Blanka vívott. Az idén Nápolyban rendezték a kontinensviadalt, a magyar négyes ezúttal a negyedik lett, és Hannát betegség is hátráltatta, így egyéniben sem alkotott maradandót. A mostani idényben utolsó évét tölti a kadétok között, és természetesen újra szeretné kiharcolni a válogatottságot és ott lenni a nemzetközi megméretéseken (a múlt ősszel bronzérmes lett a Budapesten rendezett európai körversenyen).

„Biztos vagyok benne,

A válogatókon minél több pontot akarok gyűjteni, mert az elmúlt két évadban egyaránt negyedik lettem a hazai ranglistán, így világbajnokságon nem jártam, mert oda csak az első három mehet. Tehát most az a legnagyobb célom, hogy a vébén is ott legyek.”

(Kiemelt képünkön balról: Terhes Hanna, Muhari Eszter, Salamon Réka, Nagy Blanka Forrás: Magyar Vívó Szövetség)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik