Úszás: Sós Csaba érem közeli szereplést remél Pádártól a felnőtt Eb-n

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 14:25
null
A nyílt víziek után hétfőtől a medencés úszók veszik át a főszerepet a vizes Európa-bajnokságon, Belgrádban, ahol a magyar csapatban öten képviselik az utánpótlást.

Öt tini honfitárs, köztük három olimpiai A-szintes ugrik vízbe a szerb fővárosban az új héten, amely az utolsó esélyt kínálja a medencés úszóknak a kvalifikációra a párizsi ötkarikás játékokra. A szintidő teljesítésére a belgrádi Eb-n van módjuk utoljára mindazoknak, akik eddig még nem tudták a kijelölt időhatárt átlépni. Az olimpiai kvalifikációs periódus június 23-án zárul, vagyis egy szűk hét maradt kirukkolni a kellő produkcióval, avagy miként Sós Csaba úszókapitány nyilatkozta honlapunknak az elutazás előtt: további szinteseket vár az Eb-n.

„A hét végén le kell zárnom az olimpiai csapatot, úgyhogy nincs mese...” – fogalmazott plasztikusan a szakvezető, aki kérésünkre az öt utánpótláskorúra külön is kitért.

Ami az egyéni „bontást” illeti, Sós Csaba leszögezte: Pádár a legjobbak közé kerülhet az Európa-bajnokságon.

„Nem akarok túl nagy terhet rárakni, de hát ő már legutóbb is döntős volt 200 gyorson, amelyben

– mondta.

A szintén 2006-os születésű, az elmúlt egy évben Amerikában tanuló és ott készülő Ábrahám Minnától is azt várja, hogy az Eb-n megússza az A-szintet.

„Nagyon közel van hozzá 200 gyorson, és hát ebben a számban ő is rengeteget javult, akár döntőbe is juthat” – jelentette ki a kapitány, aki körültekintően fogalmazott Jackl Vivienről szólva.

Ők edzőjével, Kocsis Mártával ezt az évet másként számolták, de hát akkorát javult, hogy már ezen az Európa-bajnokságon is bármi lehet...”

Molnár Dóra a legutóbbi Eb-n már érmes volt, 200 háton megvan a szintje, s jelenleg a második legjobb magyarnak számít fő számában, akinek itthonról is erős konkurenciája akad.

Ám neki még harcolnia kell, hogy megőrizze az olimpiai rajthelyét 200 háton. A szintén 2006-os Komoróczy Lora 100 háton volt ifi Európa-bajnok, s ahogy Ábrahám, ő sincs messze az olimpiai szinttől. Kíváncsian várom a fellépését, már csak azért is, mert valószínűleg váltóban is szerepelni fog...”

(Kiemelt képen: Ábrahám Minna (balra) és Pádár Nikolett Forrás: MÚSZ/Facebook)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik