Labdarúgás: Fehér Péter lett az utánpótlás-válogatottak vezetője

UP-info  utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 10:26
null
A legutóbb a Budapest Honvédnál dolgozó, előtte hosszú évekig Dániában edzősködő Fehér Péter a Magyar Labdarúgó Szövetségnél folytatja a munkáját az utánpótlás-válogatottak élén.

Több változás is történt az utánpótlás labdarúgó-válogatottak szakmai stábjaiban – számol be az mlsz.hu. Távozik a szövetségtől Babó Levente, aki legutóbb az U18-as válogatottnál dolgozott, és elfogadta a Puskás Akadémia ajánlatát. Helyére Kemenes Szabolcs érkezett a szövetséghez, valamint az eddig utánpótlás-válogatottak vezetőjeként dolgozó Németh Antal saját kérésére szövetségi edzőként folytatja a munkáját az U17-es válogatott élén, az ő helyét Fehér Péter veszi át. 

Megtiszteltetésként éltem meg, hogy az utánpótlás-válogatottak vezetőjeként dolgozhattam a szövetségnél, de már a kinevezésemkor tudtam, hogy hosszú távon edzőként szeretnék dolgozni,

és ezt annak idején a sportigazgató úrral is megbeszéltem. Úgy éreztem, hogy két és fél év után most jött el az idő arra, hogy váltsak. Miután Gera Zoltán távozásával átrendeződtek az utánpótlás-válogatottak szakmai stábjai, abban maradtunk, hogy a következő idénytől én veszem át a 2008-as korosztályt. Nagyon várom már, hogy nyártól az U17-es válogatott vezetőedzőjeként felkészítsem a csapatot az Eb-selejtezőkre” – nyilatkozta Németh Antal.

A következő idényben az U15-ös válogatottat Szalai László, az U16-ot Szabados József, az U17-et Németh Antal, az U18-at Kemenes Szabolcs, az U19-et Jeremiás Gergő, az U21-et Szélesi Zoltán irányítja. 

Az utánpótlás-válogatottak vezetője Fehér Péter lesz, aki 2023 januárjában vette át a Magyar Futball Akadémia vezetését, majd később a Budapest Honvéd szakmai igazgatójaként dolgozott. Az UEFA Pro licences szakember pályafutásának jelentős részét a dán FC Nordsjaellandnál töltötte, ahol az U19-es csapattal dán bajnoki címet is nyert. Fehér Péter másodedzőként tevékenykedett a Superligában, illetve vezetőedzői feladatokat is látott el a dán másodosztályban. Olyan dán labdarúgók dolgoztak a kezei alatt, mint Jores Okore, Emiliano Marcondes, Matthias Jensen és Marcus Ingvartsen, akik később a topligákban, illetve a dán válogatottban kaptak szerepet. 

„Elsődleges célom megismerni a kollégákat és a szövetség munkáját. Ami a szakmai céljaimat illeti,

mindenekelőtt egy kis jó kedvet és büszkeséget szeretnék vinni az itthoni játékba, hogy ne felejtsük el, mi az egésznek a lényege, hiszen a foci egy játék.

Jó kedv és pozitivitás nélkül nem lehet sportot űzni, a sport alapvető tulajdonsága, hogy hibákkal jár együtt. Amennyiben leragadunk ezeknél a hibáknál, akkor nem tudunk tovább fejlődni. Dániában mindenki előrefelé tekint. Ezt a hozzáállást és mentalitást szeretném a hazai futballkultúrába átültetni, hogy tanuljunk meg minél gyorsabban túllépni a hibáinkon. Az egységes gondolkodás, a szenvedély, valamint az elhivatottság köré építem a munkámat. Az egységes gondolkodás a legfontosabb! Itthon a tapasztalataim szerint túl sokat beszélünk az egyénről, pedig az egyén csak akkor működik, ha megvan a csapategység. Amennyiben sikeres a csapat, akkor lesz sikeres az egyén is. Ezen elvek alapján olyan játékosokat nevelhettem ki, támogathattam a kollégáimmal együtt, akik később a Bundesligában és a Premier League-ben kötöttek ki” – nyilatkozta Fehér Péter.

„Az utóbbi években szervezettebb és tudatosabb lett az utánpótlás-csapataink játéka, erre lehet építeni a jövőben. Pétertől ugyanakkor egyértelműen azt várjuk, hogy hatékonyságban és eredményességben is lépjünk előre, amiben sokat segíthet a nemzetközi tapasztalata, valamint az, hogy a Honvédon keresztül megismerte a magyar utánpótlást is” – tette hozzá Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója.

(Kiemelt képünkön: Fehér Péter Forrás: MLSZ)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik