Cselgáncs: két érem és két pontszerző hely az ifjúsági Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 18:36
null
Két bronzéremmel, illetve egy-egy ötödik és hetedik hellyel végeztek ifjúsági korú dzsúdósaink a Szófiában zajló korosztályos Európa-bajnokság egyéni versenyeiben.

Az egyéni versenyek szombati záró napján két magyar fiatal szereplését figyelhettük a bolgár fővárosban zajló ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokságon. Sárközi Zsuzsa (Miskolci VSC) és Krüpl Georgina (Ippon Judo Tatabánya) is a lányok 70 kilós súlycsoportjában volt érdekelt. Sárközi a német Mia Manukyan elleni, nyitó győzelme után a második fordulóban búcsúzott a horvát Nika Slacekkel szemben. Krüpl kikapott a legjobb 32 között az orosz Zlata Szuprunyenkótól, majd a vigaszágon a török Tuana Gulenayjal sem bírt, ezzel számára is véget ért a kontinensviadal.

A korábbi versenynapokon a mieink két érmet szereztek:

Kunyik Botond (Tatabányai SC) az 55 kilósok, Jüttner Janka (Budaörsi SC) az 52 kilósok között állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Ezenkívül a magyar versenyzők további két pontszerző helyezést is jegyeztek: Vas Mira (52 kg; UTE) ötödik, Kis Levente (60 kg; Ledényi JI) hetedik lett.

Bíró Norbert szövetségi edző előzetesen két éremben és egy-két pontszerző helyezésben fogalmazta meg a célkitűzést, így azt mondhatjuk, hogy a válogatott az elvárásoknak megfelelően teljesített.

Az ifjúsági Eb-n bronzérmet szerző Kunyik Botond Forrás: EJU

A két bronzzal és két pontszerző hellyel a

a magyar válogatott a 13. helyen zárt a nemzetek rangsorában.

Az éremtáblázat élén a lengyelek (két arany, két ezüst) végeztek, megelőzve a szerbeket (két arany, két bronz) és a németeket (két arany, egy bronz).

Összehasonlításképpen a mieink egy évvel ezelőtt két ezüstérmet, két ötödik és egy hetedik helyet szereztek, és ezzel akkor az egyéni versenyek után összesítésben a 11. helyen fejezték be az Eb-t.

Vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul az ifjúsági Eb programja. A magyar együttes a Galó Bence (60 kg), Kis Levente (60 kg), Horváth Nándor (81 kg), Kiss Szabolcs (81 kg), Szekeres Ábel (+81 kg), Kiss Viktória (48 kg), Hoó Fédra (63 kg), Sárközi Zsuzsa (+63 kg), Krüpl Georgina (+63 kg) összeállításban szerepel.

(Kiemelt képen: Jüttner Janka Forrás: EJU)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik