Úszás: mindhárom tinédzserünk jól úszott a „Mi Tengerünkön”

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.27. 16:48
null
Éppenséggel (újabb) olimpiai szintes időt nem ért el ugyan, ám így is igen biztatóan úszott mindhárom tinédzserkorú válogatott úszónk a Mare Nostrum (Mi Tengerünk) elnevezésű, hagyományos nemzetközi körverseny franciaországi nyitóállomásán.

A hétvégi versenyen legjobbjaink közül egy tucatnyian, köztük az egyformán 2006-os évjáratú Ábrahám Minna, Molnár Dóra és Pádár Nikolett tesztelték jelenlegi formájukat, s mivel valamennyien „munka közben”, vagyis a júniusi Európa-bajnokságot megelőző felkészülési szakaszban „ugrottak ki” Canet-en-Roussillonba, túlzottan nagy elvárást támasztani velük szemben illetlenség lett volna.

Abban azonban lehetett reménykedni, hogy a párizsi ötkarikás játékokon indulók sorában figyelembe vett fiataljaink nem okoznak csalódást

– sem nekünk, sem maguknak. A hétvégi alakításokat látva valamennyien jóleső érzéssel rögzíthetjük: csalatkoznia senkinek sem kellett. A tinik - akik a három versenyből álló Mare Nostrumnak csak az első, franciaországi állomásán indultak, e héten Barcelonában és Monte-Carlóban már nem lesznek ott – fő számaikban feltétlenül maradandót nyújtottak.

A budafókás Molnár Dóra 200 méter háton, mely távon már decemberben megúszta az olimpiai rajthoz előírt időt, a Canet-en-Roussillon-i döntőben másodikként ért célba,

,

2:10.07 perc alatt, ami egészen kitűnőnek mondható. Ezüstérmes lett 200 gyorson az UTE-s Ábrahám Minna is, aki májusi egyetemi vizsgái után tért haza Amerikából az Eb és az olimpia miatt. Ő a gyorsváltóknak biztos tagja, ám még nincs meg az ötkarikás A szintje egyéniben (1:57.26 perc). Viszont a teljesítésre bőven kínálkozik még alkalom - egyfelől. Másfelől

igazán biztató 1:58.46-tal végzett másodikként, kilenc századdal megelőzve a bronzérmes Pádár Nikolettet (1:58.55), aki már tavaly ősszel teljesítette a „párizsi kötelezőt” kétszáz gyorson.

Fő száma mellett a szegedi sprinter 100 méter gyorson is döntőzött, ott 54.42 másodperccel az ötödik helyen ért célba (e számban 53.61 mp az olimpiai szint).

További komoly javulás pedig a június 17-én elrajtoló belgrádi Európa-bajnokságon várható tőlük.

(Kiemelt képünkön: Az ezüstérmes Ábrahám Milla kilenc századdal volt jobb a 200 méter gyors döntőjében a mögötte bronzérmes Pádár Nikolettnél Forrás: musz.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik