Asztalitenisz: egy-egy győzelem és vereség az U13-as Eb nyitányaként

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.22. 17:01
null
Szerdán a vegyes csapatverseny küzdelmeivel Bukarestben elrajtolt az U13-as asztalitenisz Európa-bajnokság. A mieink a portugálok elleni vereség után simán verték a horvátokat, és ezzel továbbjutottak a legjobb 16 közé. A pénteken kezdődő egyéni versenyeket a lányok között Fazekas Lizett első kiemeltként várhatja.

A Vámosi Benjamin, Zubor Péter, Zsigmond Simon, Fazekas Lizett, Fegyver Zsófia és Ivanics Izabell alkotta magyar válogatott szerdán a portugálok ellen kezdte meg a szereplését a vegyes csapatverseny első csoportkörében, a Bukarestben zajló U13-as asztalitenisz Európa-bajnokságon. Az első meccsen a Zsigmond, Fazekas páros 3:1-re kikapott, majd egyesben Fegyver és Vámosi is alulmaradt hasonló arányban. Ezután Fazekas (3:1) és Zsigmond szépített (3:2), így végül a mieink 3:2-re szenvedtek vereséget a portugálokkal szemben.

Ezután következett a horvátok elleni összecsapás, amelyben

domináltak a magyar fiatalok, és 5:0-ra felülmúlták ellenfelüket.

Párosban győzött a Zsigmond, Fazekas egység (3:0), majd egyesben Fegyver (3:2), Vámosi (3:1), Fazekas (3:0) és Zsigmond (3:0) is hozta a saját meccsét. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.) Ezzel a magyar csapat már biztosan az első két hely valamelyikén végez a csoportjában, és folytathatja csütörtökön a legjobb 16 között, a második csoportkörben.

Fegyver Zsófia nyolcadik kiemeltként várhatja az egyéni versenyeket Forrás: WTT

Az egyéni versenyek pénteken startolnak, amelyet játékosaink közül többen is előkelő pozícióból várhatnak, ha rápillantunk a kiemeltek listájára.

A lányok mezőnyében a még csak 11 éves Fazekas Lizett – aki a tavalyi Eb-n két bronzéremmel zárt – az első számú kiemelt,

míg Fegyver Zsófia a nyolcadik legmagasabban rangsorolt az indulók között. A fiúkat tekintve a tizenegyedik Vámosi Benjamin áll a legjobban a magyarok közül.

(Kiemelt képen: Fazekas Lizett Forrás: MOATSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik