Atlétika: Szűcs Szabina egy napig nem tudta, hogy rekorder lett

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 20:28
null
Az idén a római felnőtt Eb-szereplést célként kitűző Szűcs Szabina ötpróbában Krizsán Xénia U23-as hazai rekordját adta át a múltnak a minap.

Mint arról beszámoltunk, a Budapesti Honvéd nem egészen 22 éves többpróbázója, Szűcs Szabina a franciaországi Aubiére-ben rendezett X-ATHLETICS Silver-kategóriás ötpróbaversenyen 4491 ponttal a harmadik helyen végzett, ezzel megdöntötte a hétpróbában világbajnoki negyedik Krizsán Xénia 2015-ben elért 4478 pontos U23-as hazai csúcsát. Szűcs rekordja ebben az évadban hivatalosan már nem fedett, hanem rövid pályás csúcsnak minősül.

Zsivoczky Attila tanítványa továbbá 800 méteren (2:12.88), 60 m gáton (8.48) és súlylökésben (12,46) is az eddig legjobb egyéni eredményét érte el.

„A franciországi versenyre elsősorban a pontszerzés céljából mentem ki –mondta Szűcs Szabina az Utanpotlassport.hu-nak. – Ugyanis szeretnék ott lenni az idén a római szabadtéri felnőtt Európa-bajnokságon, és miután a kvalifikációs szintet elég magasra emelték, abban bízom, hogy a ranglistapontok alapján sikerül kivívnom az indulási jogot. Az egész verseny alatt csak arra koncentráltam, hogy minden számban hozzam ki magamból a legtöbbet, és ezáltal egyéni csúcsot érjek el. Összességében jól sikerült a szereplésem, de bevallom,

Természetesen nagyon örülök ennek a rekordnak, hiszen jó érzés, ha az ember neve a korosztály valaha volt legjobb eredménye mellé kerül. Nem mellesleg a világbajnoki negyedik Krizsán Xénia csúcsát sikerült megdöntenem, amely tovább növeli számomra a teljesítményem értékét. Bizakodással tölt el, hogy az elmúlt időszakban sokat léptem előre. Tavaly megszereztem az diplomámat az ELTE-n, és utána csak a sportra koncentráltam. Sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, és ez meglátszik az eredményeimen is.”

Szűcs Szabina mentálisan is megerősödve vágott bele az utolsó korosztályos évébe Fotó: Ambrus László

A sokra hivatott többpróbázó bár az idén még U23-as, a korosztály számára nem rendeznek külön világversenyt 2024-ben. A Kecskeméten Adamik Zoltán szakmai felügyelete mellett nevelkedett sportoló tavaly a finnországi Espoóban lebonyolított U23-as Európa-bajnokságon a 8., a kínai Csengtuban tartott Egyetemi Világjátékokon pedig a 9. lett hétpróbában.

„A tavalyi világversenyek után maradt bennem hiányérzet, mert az évad elején elért eredményeim alapján jobb szereplésekben bíztam. De hiába vannak szép egyéni csúcsaim, ahhoz, hogy a többpróbában eredményes legyen valaki, nagyon sok mindennek össze kell állnia egy versenyen, és ez akkor hiányzott nálam.

Úgy érzem, most ezen a téren sokat fejlődtem, és most léptem rá arra az útra, amelyen haladva képes leszek kihozni magamból a legjobbat.”

(Kiemelt képünkön: Szűcs Szabina Fotó: Ambrus László)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik