Gyorskorcsolya: az évad legsűrűbb, egyben legfontosabb hetei jönnek

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 20:48
null
Ifjúsági téli olimpia, junior-világkupa, majd junior-világbajnokság – tartalmas hetek kezdődnek a hazai juniorkorú gyorskorcsolyázóknak.

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a pénteken kezdődő ifjúsági téli olimpián résztvevő 33 fős magyar csapatba két nagypályás gyorskorcsolyázó, Vancsó Rebeka és Sándor Lilla is bekerült. A fiatalok már a multisportesemény helyszínén, Dél-Koreában várják a kezdést a női válogatott edzőjével, Szabó Krisztiánnal; nekik ez az évad főversenye.

Eközben pedig a junior-világkupa harmadik felvonásán és a korosztály világbajnokságán lehetőséget kapó Sipos János és Lukács Soma is gőzerővel készül: a vk-t február első, a vb-t a második hétvégéjén rendezik meg Japánban.

„A lányok nagyon boldogok, hogy ott lehetnek az ifjúsági téli olimpián, biztos vagyok benne, hogy a legjobbjukat akarják majd nyújtani, nagy lehetőség ez nekik a bizonyításra. A világkupán és a világbajnokságon a fiúk szerepelnek majd, akikkel folyamatosan zajlik a felkészülés. Esetükben a cél, hogy legalább egy, akár két távon is beverekedjék magukat a legjobbak közé, a top húsznak már nagyon örülnénk, a top tízről nem is beszélve – mondja Kóti Gábor, a férfiválogatott szövetségi edzője. – Jelenleg Németországban edzenek a fiatalok két felnőttversenyzővel, egymást segítik a munkában.A jövő hetet is kint töltik majd, huszonkilencedikén pedig elrepülnek Japánba, hiszen február harmadikán már kezdődik is a junior-világkupa.

A fiúk jó úton haladnak, az őszi szezonban több egyéni és junior országos csúcsot is elértek.

„Legutóbb a decemberi országos bajnokságon versenyeztek, amit Inzellben rendeztek meg; ott nagyon jól mentek, ám nagyjából egy hónap kimaradt most nekik, így az aktuális formát nehéz megítélni. Az edzésmunka alapján viszont biztató a helyzet, semmi akadálya nincs, hogy a világbajnokságra csúcsformába kerüljenek. Elsősorban az ötszáz méterre koncentrálunk majd, illetve az egy kilométerre, az ezeröt inkább már bónusz lesz.”

(Kiemelt képünk forrása: MOKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik