Kézilabda: kezdődik a legfiatalabb akadémiai leánycsapatok bajnoksága

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 11:31
Címkék
Péntek délután kezdődik az államilag akkreditált kézilabda akadémiák legfiatalabb leánycsapatainak tornája, amelynek az első fordulóját Győrben rendezik; a hazai együttes mellett a NEKA, a DVSC és az FTC U15-ös gárdái lépnek pályára.

Az idei szezonban az államilag akkreditált kézilabda akadémiák legfiatalabb csapatai tornarendszerben mérkőznek meg egymással, melynek célja a csapatok folyamatos és színvonalas versenyeztetése. Az egyes fordulókat mindig más helyszíneken rendezik - először Győr ad otthont a mérkőzéseknek - majd a tornák eredményei alapján hirdetnek majd győztest az akadémiai bajnokságban. Az sorozatban 2007 és 2009 között született kézilabdázók bizonyíthatnak.

A tavalyi torna végén a NEKA ünnepelhetett Forrás: NEKA
A tavalyi torna végén a NEKA ünnepelhetett Forrás: NEKA

A tavalyi torna végén a NEKA ünnepelhetett  •  Forrás: NEKA

Az október 14-15. között Győrben rendezendő, a Kézilabda Módszertani Központtal közös szervezésben zajló akadémiai torna kapcsán Hajdu János, a NEKA női szakágvezetője nyilatkozott a klub honlapjának.

„Számunkra mindenképpen hasznosak lesznek a hétvégi mérkőzések, hiszen az adott korosztályban mi nem indítottunk ebben a szezonban csapatot. Úgynevezett képzési csoportban dolgoznak a fiatalok, de ahhoz, hogy minden téren biztosítsuk számukra a játéklehetőségeket, kiváló alkalom lesz ez a két nap Győrben. Nekünk ez idén a fő versenyünk, mellette edzőmérkőzéseket játszunk majd.”

Az akadémiai torna résztvevői:
Nemzeti Kézilabda Akadémia
DVSC Kézilabda Akadémia
FTC Kézilabda Akadémia
Győri ETO KC Kézilabda Akadémia

A torna helye és ideje:
1. forduló: 2022. október 14-15., Győr
2. forduló: 2023. január 6-7., Budapest (FTC)
3. forduló: 2023. február 10-11., Balatonboglár (NEKA)
4. forduló: 2023. április 28-29., Debrecen

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik