Vívás: Battai Sugár Katinka és Ondrik Konrád a kardozók juniorbajnoka

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.12. 20:59
Címkék
A lányok között Battai Sugár Katinka, a fiúmezőnyben Ondrik Konrád nyerte a juniorkorú kardozók országos bajnokságát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Szombaton a juniorkorú kardvívók egyéni országos bajnokságának adott otthont a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok.

Battai Sugár Katinka újabb országos bajnoki címet szerzett Forrás: hunfencing.hu
Battai Sugár Katinka újabb országos bajnoki címet szerzett Forrás: hunfencing.hu

Battai Sugár Katinka újabb országos bajnoki címet szerzett  •  Forrás: hunfencing.hu

A lányok mezőnyében nem történt semmi meglepő, hiszen az egész évad során remeklő kettős, a debreceni Battai Sugár Katinka és a BVSC-s Szűcs Luca találkozott a döntőben, ahogy tette azt a közelmúltban két korosztályos világkupaversenyen is. Az aranycsatában végül Battai 15:9-re nyert, és szerzett bajnoki címet új klubjának, a DEAC-nak. Dávid László tanítványa úgy ért fel a dobogó legfelső fokára, hogy az egyenes kieséses szakaszban egyetlen asszójában sem engedte tíz tus fölé az aktuális ellenfelét. A harmadik helyen Keszei Kíra és Kovács Zsanett végzett.

„Sok versenyünk volt az idén, fárasztó a szezon, de tudtam élvezni ma is a vívást, és örülök, hogy sikerült nyernem – mondta Battai a szövetség honlapjának. – Ráadásul különleges hetem volt, új klubom, a Debreceni EAC avatóját is most tartottuk, nagyszerű, hogy aranyéremmel debütáltam. Nagyon várom a korosztályos világversenyeket, remélem, hasonló lesz a folytatás.”

Ondrik Konrád remek napot kifogva lett juniorbajnok Forrás: hunfencing.hu
Ondrik Konrád remek napot kifogva lett juniorbajnok Forrás: hunfencing.hu

Ondrik Konrád remek napot kifogva lett juniorbajnok  •  Forrás: hunfencing.hu

A fiúk között érdekesen alakult az ob, hiszen a hazai ranglista első négy helyezettje nem mutatott csúcsformát, alegjobb négy közé egyedül Petrucz Mirkó került közülük. A kínálkozó lehetőséggel a BVSC-s Ondrik Konrád élt a legjobban, és a döntőbe jutva15:13-ra győzte le a Budapesti Honvédot erősítő Horváth Gergőt. A szövetségi portál a beszámolójában megemlíti, hogy az aranyéremért két olyan vívó csatázott, aki kissé csalódott volt a szezon során, és ezért egyetlen örömkiáltás sem hangzott el az asszó során, ami ebben a fegyvernemben abszolút különleges. A bronzot Petrucz mellett Katus Donát érdemelte ki.

„Kicsit úgy voltam vele a nap elején, hogy tét nélküli számomra ez a verseny, felszabadultan vívhatok – nyilatkozta Bódy István és Bódy Benjámin tanítványa a hunfencing.hu-nak. – Aztán ahogy haladtunk előre, egyre jobban belejöttem, most pedig már kifejezetten boldog vagyok, nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem. Még van egy juniorévem, jövőre a nemzetközi mezőnyben is szeretnék előrébb lépni.”

Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódik az ob.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik