Vívás: a nyolcaddöntő volt a maximum az újvidéki junior Eb első napján

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 18:55
Címkék
A három legjobb magyar versenyzőnek a legjobb tizenhat jelentette a végállomást a szerbiai junior vívó Eb első napján: Nekifor Erika a törőzők, Pintér Levente és Vigh Benedek pedig a kardozók között jutott el a nyolcaddöntőig.

A leány tőrözők és a fiú kardozók egyéni versenyével vette kezdetét Újvidéken a junior vívó Európa-bajnokság. Az előbbi versenyszámban mind a négy magyar sikerrel vette a selejtezőt, ám a főtábla első körében (a 32 közé jutásért) közülük ketten – Kalocsai Luca és Kovács Réka – elvéreztek.Kalocsai Luca és Kovács Réka – elvéreztek.

Kollár Anna a következő fordulóban kapott ki 15:7-re az olasz Amorétól, így a legtovább Nekifor Erika maradt talpon, akit két török rivális legyőzése után a nyolcaddöntőben a francia Bonny állított meg 15:9-cel.

Vigh Benedek minimális különbséggel maradt le a nyolcaddöntőről Fotó: Kilian Agath/EFC
Vigh Benedek minimális különbséggel maradt le a nyolcaddöntőről Fotó: Kilian Agath/EFC

Vigh Benedek minimális különbséggel maradt le a nyolcaddöntőről  •  Fotó: Kilian Agath/EFC

A zömében elsőéves juniorokkal felálló fiú kardozók közül szintén mindenki sikerrel vette a selejtezőcsoportokat, és Petrucz Mirkó kivételével az első kanyart is „túlélte” a magyar küldöttség. A legjobb 32 között Tóth Bertalan búcsúzott, Pintér Levente és Vigh Benedek előtt viszont adott volt az esély akár az éremszerzésre is – nyolcaddöntős sikerük esetén éppen egymással kerültek volna össze.

A 8 közé kerülés viszont egyiküknek sem jött össze: Pintér az orosz Naszonovtól kapott ki 15:11-re, míg Vigh a német Heathcocktól szenvedett 15:13-as vereséget.

Vasárnap a leány párbajtőrözők és a fiú tőrözők egyéni viadalával folytatódik a kontinensviadal.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik