Vívás: a BVSC és a Vasas győzött a junior kardozók csapat ob-ján

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 17:28
Címkék
A férfiak izgalmas versenyében a BVSC vívói nyertek, míg a nők mezőnyében – sima meccsek után – végül Vasas-győzelem született a junior kardozók országos csapatbajnokságán a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A férfiakközött rendkívül izgalmas, színvonalas és küzdelmes döntőt hozott a BVSC és a Honvéd összecsapása a junior kardozók vasárnapi országos csapatbajnokságán – számolt be a hunfencing.hu.számolt be a hunfencing.hu.

Petrucz Mirkó, Papp Zsadány, Ondrik Konrád és Tóth Patrik - a BVSC juniorbajnok kardcsapata Forrás: hunfencing.hu
Petrucz Mirkó, Papp Zsadány, Ondrik Konrád és Tóth Patrik - a BVSC juniorbajnok kardcsapata Forrás: hunfencing.hu

Petrucz Mirkó, Papp Zsadány, Ondrik Konrád és Tóth Patrik - a BVSC juniorbajnok kardcsapata  •  Forrás: hunfencing.hu

A fináléba a piros-fehérek simán jutottak el, a vasutasok viszont igencsak megküzdöttek a végül bronzérmet nyerő KVSE együttesével. A döntőben többnyire a Szőnyi útiakoldalán volt az előny, de nem tudtak elhúzni, olyannyira nem, hogy az utolsó asszóra 40:39-nél kötött beOndrik KonrádésHorváth Gergő.Érdekesség, hogy ugyanez a két kardozó döntötte elszombatonaz egyéni aranyérem sorsát, és az élet most megismételte önmagát. Miként az eredmény is: 45:42-vel Ondrik duplázott– önmagának és egyesületének egyaránt.

„Izgalmas, szoros meccseken nyertünk, és lettünk aranyérmesek, ami talán még értékesebbé tette ezt a sikert. Talán az döntött, hogy végig egységes csapatot alkottunk, mégis kiemelném Tóth Patrikot és Ondrik Konrádot, utóbbi egész hétvégén kiemelkedően vívott. Négy év után lett bajnok a BVSC junior férfi kardcsapata, úgyhogy nagyon örülök, gratulálok a srácoknak és edző kollégáimnak”– értékelt a szövetség honlapjánVarga József,a BVSC csapatának vezetője.

Spiesz Anna, Domonkos Emese, Bognár Liza és Beviz Dorottya - a Vasas juniorbajnok kardcsapata Forrás: hunfencing.hu
Spiesz Anna, Domonkos Emese, Bognár Liza és Beviz Dorottya - a Vasas juniorbajnok kardcsapata Forrás: hunfencing.hu

Spiesz Anna, Domonkos Emese, Bognár Liza és Beviz Dorottya - a Vasas juniorbajnok kardcsapata  •  Forrás: hunfencing.hu

A nőkversenyében jóval simábban alakult a bajnoki cím sorsa. A Vasas úgy nyerte meg az aranyérmet, hogy a legszorosabb meccse 45:32-vel ért véget, az is az elődöntőben, a finálé ugyanis 45:30-ra végződött a BVSC-vel szemben. Tegyük azt is hozzá, hogy a pasarétiek három kadétkorúval álltak fel, és mind a négy vívójuk érintett lesz a közelgő, újvidéki korosztályos Európa-bajnokságon. A bronzérmet a Debreceni EAC, a negyedik helyet a Törökbálint szerezte meg.

„Gratulálok a lányoknak, és köszönöm a munkáját edző kollégáimnak. Rendkívül fárasztó sorozat végén tettük fel az i-re a pontot, végig magabiztos teljesítménnyel, ami nagy öröm számunkra. Pihenőnk most gyakorlatilag egyáltalán nincs, máris jönnek a nemzetközi feladatok. Két hét múlva kezdődik a kadét és junior Európa-bajnokság, szeretnénk arra élesíteni a csúcsformát, még ha nem is lesz egyszerű ilyen sűrű program után”– nyilatkoztaSárközi Gergely,a Vasas csapatának vezetője.

Eredmények. Junior férfi kardcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 14 induló. Végeredmény:1. BVSC (Ondrik Konrád, Papp Zsadány, Petrucz Mirkó, Tóth Patrik, edzők: Bódy István, Bódy Benjámin, Varga József), 2. Honvéd, 3. KVSE, 4. Vasas, 5. TFSE, 6. Vasas 2, 7. Debreceni EAC, 8. BVSC 2.A döntőben:BVSC-Honvéd 45:42.
Junior női kardcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 9 induló. Végeredmény:1. Vasas (Beviz Dorottya, Bognár Liza, Domonkos Emese, Spiesz Anna, edzők: Bodoky Ákos, Kósa Miklós, Sárközi Gergely), 2. BVSC, 3. Debreceni EAC, 4. Törökbálint, 5. UTE, 6. Nyíregyháza, 7. BVSC 2, 8. Honvéd.A döntőben:Vasas-BVSC 45:30.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik