Kosárlabda: kisorsolták az idei utánpótlás Eb-k csoportbeosztásait

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 19:07
Címkék
A kedd délelőtti sorsolás után hat magyar korosztályos kosárlabda-válogatott kapott csoportellenfeleket a közelgő Európa-bajnokságokra.

Kedden tizenegy órakor tartották a nyári utánpótlás Európa-bajnokságok csoportbeosztásainak sorsolását, ami a magyar korosztályosegyütteseket is érintette.

A leányválogatottak közül az U16-osok augusztus 19. és 27. között fognak részt venni az A-divíziós Európa-bajnokságon Portugáliában, amelyen az olaszokkal, a horvátokkal és a finnekkel kerültek egy négyesbe. Az U18-as lányok Görögországba utaznak a hónap első felében; három ellenfelük a csoportküzdelmek soránOroszország, Litvánia és Finnország korosztályos legjobbjai lesznek. Az U20-as női válogatott hazai pályán, Sopronban játszhat július 8-16. között az A-divíziós Eb-n, a kvartettjébe pedig a franciák, a hollandok és a csehek kerültek be.

Forrás: hunbasket.hu
Forrás: hunbasket.hu

 •  Forrás: hunbasket.hu

A fiúválogatottak B-divíziós kontinensviadalokon mérethetik meg magukat a nyáron. Az U16-osok Szófiába látogatnak augusztus közepén, a csoportküzdelmek során Észtországgal, Belgiummal, Georgiával, Ciprussal és Ausztriával nézhetnek farkasszemet. Az U18-as gárda július 29. és augusztus 7. között Romániában bizonyíthat, a hatosukban Lettország, Portugália, Szlovákia, Svájc és a házigazdák csapata is helyet kapott. Július második felében pedig az U20-as férfiválogatotton lesz a sor, amely Tbilisziben léphet pályára a georgiai Eb-n. A csapat ellenfelei a csoportkörben Lengyelország, Lettország, Bulgária és Írország korosztályos együttesei lesznek.

A többi csoport beosztása ITT olvasható.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik