Kosár: európai elitklubokkal játszhat az NKA Pécs kadét fiúcsapata

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 20:48
Címkék
Európai topklubok csapataival mérkőzhet meg március 3–6. között az olaszországi Bassano del Grappában a Rátgéber Kosárlabda Akadémia U16-os fiúegyüttese. A csoportukban szerepel például a Real Madrid és az Armani Junior Milano, míg a másik négyesben a Barcelona is helyet kapott.

A pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémiátimmár a legszűkebb elitben jegyzik Európában. Ennek köszönhető, hogy két hét múlva fennállásuk legszínvonalasabb tornájára kaptak meghívást, amelynek a mezőnye álomszerű: ott lesz a két spanyol topklub, aReal Madridés aBarcelona,három kiváló olasz együttes, azArmani Junior Milano,aStellazzurra Romaés azOrange1 Bassano,továbbá a görögPromitheas Patrasés aBayern Münchenírja a ratgeberakademia.hu.Real Madridés aBarcelona,három kiváló olasz együttes, azArmani Junior Milano,aStellazzurra Romaés azOrange1 Bassano,továbbá a görögPromitheas Patrasés aBayern Münchenírja a ratgeberakademia.hu.

Európai topklubokkal játszhat a Rátgéber Akadémia U16-os fiúcsapata Olaszországban Forrás: Rátgéber Akadémia
Európai topklubokkal játszhat a Rátgéber Akadémia U16-os fiúcsapata Olaszországban Forrás: Rátgéber Akadémia

Európai topklubokkal játszhat a Rátgéber Akadémia U16-os fiúcsapata Olaszországban  •  Forrás: Rátgéber Akadémia

Ilyen magas nívót képviselő nemzetközi tornán magyar utánpótlás kosárlabdacsapat még sosem vett részt, és a felnőttekközött sem jellemző, hogy meghívást kapnának rá. Sőt, más labdajátékokban is igencsak ritka, hogy magyar csapat a Barcelonával és a Real Madriddal legyen egy kalapban.

„Azelmúlt évek legjobb, legerősebb U16-os tornájának ígérkezik ez a mostani!– fogalmazottGiacomo Rossi,a házigazda Orange1 Basket Bassan szakmai igazgatója. – Minden résztvevő csapat nagy játékerőt képvisel, de a legfontosabb az, hogy ez lesz az első olyan torna az évben, amelyen a Barcelona és a Real Madrid is részt vesz, akik természetesen a legígéretesebb játékosokat vonultatják fel. Egy igazi „bemutató” lesz ez európai játékosügynökökkel, NBA-scoutokkal, euroligás csapatok menedzsereivel a lelátón. A szint tehát nagyon magas, s a Rátgéber Kosárlabda Akadémia nem ok nélkül kapott itt helyet. Tisztában vagyunk azzal, hogy a pécsi akadémia szervezettsége professzionális, miként azzal is, hogy Európa egyik leggyönyörűbb létesítményével rendelkezik. Itt, Bassanóban úgy gondoljuk, hogy ezek a tornák arra is kiváló lehetőséget nyújtanak, hogy együttműködések, kapcsolatok szerveződjenek az európai topcsapatok között. Nagyon fontos, hogy a legjobbak összetartsanak, mert évente több ilyen színvonalas tornára is szükség lenne ahhoz, hogy a játékosok fejlődni tudjanak."

A #Playforpassion nevet viselő négynapostornát március 3–6. között az észak-olaszországi városban, Bassano del Grappában rendezik.

A #Playforpassion csoportbeosztása
A csoport:Real Madrid, Stellazzurra Roma, Armani Junior Milano, Rátgéber Kosárlabda Akadémia.
B csoport:FC Barcelona, Orange1 Bassano, Promitheas Patras, Bayern München.
Amenetrend:
Március 3., csütörtök:Stellazzurra Roma–Armani Junior Milano (15.00), Bayern München–Orange1 Bassano (17.00), Real Madrid–Rátgéber Kosárlabda Akadémia (19.00), FC Barcelona–Promitheas Patras (21.00).
Március 4., péntek:Stellazzurra Roma–Rátgéber Kosárlabda Akadémia (14.00), Armani Junior Milano–Real Madrid (16.00), Orange1 Bassano–Promitheas Patras (18.00), FC Barcelona–Bayern München (20.00).
Március 5., szombat:Rátgéber Kosárlabda Akadémia–Armani Junior Milano (10.00), Bayern München–Promitheas Patras (12.00), Real Madrid–Stellazzurra Roma (14.00), FC Barcelona–Orange1 Bassano (16.00).
Március 6., vasárnap:7. helyért (9.00), 5. helyért (9.00), 3. helyért (11.00), Döntő (13.30).

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik