Birkózás: négy érmet nyertek a magyar fiatalok Bulgáriában

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.02.21. 17:20
Címkék
A magyar utánpótláskorú birkózók négy érmet, köztük egy ezüstöt és három bronzot szereztek a bulgáriai Veliko Tarnovóban rendezett felnőtt nemzetközi versenyen.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Honvéd SE U23-as világbajnok birkózója, Lévai Tamás (22) kiváló teljesítménnyel ezüstérmet szerzetta kötöttfogásúak 82 kilós felnőttmezőnyében Bulgáriában. Azonban a magyar küldöttség a nyitónapon elért második hely után sem maradt adós az érmekkel.Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Honvéd SE U23-as világbajnok birkózója, Lévai Tamás (22) kiváló teljesítménnyel ezüstérmet szerzetta kötöttfogásúak 82 kilós felnőttmezőnyében Bulgáriában. Azonban a magyar küldöttség a nyitónapon elért második hely után sem maradt adós az érmekkel.

Szél Anna (20) bronzérmet szerzett a felnőttek között Bulgáriában Forrás: UWW /MBSZ
Szél Anna (20) bronzérmet szerzett a felnőttek között Bulgáriában Forrás: UWW /MBSZ

Szél Anna (20) bronzérmet szerzett a felnőttek között Bulgáriában  •  Forrás: UWW /MBSZ

A Honvéd versenyzői folytatták a sort szombaton is: ajunior korosztályban világ- és Európa-bajnokTakács István (21) és az U23-as vb- és Eb-bronzérmesVitek Dáriusz (22) szintén felállhatott a dobogóra. Előbbi a kötöttfogásúak 87 kilós súlycsoportjában, utóbbi a nehézsúlyúak (130 kg) között szerzett értékes harmadik helyet Veliko Tarnovóban. (A részletes eredmények ITT megtekinthetők.)

Hasonlóan tett a 20 éves Szél Anna az 57 kilósok versenyében. Az orosháziak kadét Európa-bajnoka, junior Eb-ezüst-, valamint U23-as vb-bronzérmesemeccsét simán nyerte az első két, így eljutott egészenaz elődöntőig, ám ott kikapott indiai ellenfelével szemben, így a bronzéremért folytathatta, amelyet végül– hondurasi riválisa visszalépése után– meg is kaparintott. (A részletes eredményekITTmegtekinthetők.)

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik