Kosárlabda: Oláh Fruzsina három fronton remekelt a DVTK-ban

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.16. 21:05
Címkék
A DVTK 17 éves kosárlabdázója, Oláh Fruzsina szenzációs formában játszott a legutóbbi fordulóban: előbb – óriási meglepetésre – győzelemre vezette a miskolciakat a címvédő Csata ellen a juniorbajnokságban, majd a felnőttmásodosztályban karriercsúcsot jelentő 28 pontot dobott, valamint az NB I/A-csoportban is pályára léphetett.

Oláh Fruzsinamár tavasszal is szállította a jobbnál jobb teljesítményeket, azonban a legfontosabb pillanatban végül neki, és csapatának, a DVTK-nak sem összejött az áhított cél a junior leány kosárlabda-bajnokság országos döntőjében. A miskolciak lemaradtak a dobogóról, az ötödik helyen zártak akkor. A kudarc nagy pofonként hatott, viszont a fiatal játékos mostanra újra visszatalált régi önmagához.Oláh Fruzsinamár tavasszal is szállította a jobbnál jobb teljesítményeket, azonban a legfontosabb pillanatban végül neki, és csapatának, a DVTK-nak sem összejött az áhított cél a junior leány kosárlabda-bajnokság országos döntőjében. A miskolciak lemaradtak a dobogóról, az ötödik helyen zártak akkor. A kudarc nagy pofonként hatott, viszont a fiatal játékos mostanra újra visszatalált régi önmagához.

„A tavasz nagy részében kifejezetten jól ment a játék, azonban a legvégén, az országos döntő nem úgy sikerült, mint szerettem volna, és ezt követően hullámvölgybe is kerültem. Ennek a negatív hatásait még ősszel is éreztem – több meccsen elmaradtam a legjobbamtól, de úgy érzem, mostanra kezdem visszanyerni a formámat” – nyilatkozta Oláh az Utánpótlássportnak.

Oláh Fruzsina (középen) szenzációsan játszik a miskolciak különböző csapataiban Forrás: DVTK
Oláh Fruzsina (középen) szenzációsan játszik a miskolciak különböző csapataiban Forrás: DVTK

Oláh Fruzsina (középen) szenzációsan játszik a miskolciak különböző csapataiban  •  Forrás: DVTK

Ám az elmúlt hét vége álomszerűen alakult számára. Elsőkénta DVTK juniorjai pénteken bombameglepetésre 53-48-ra legyőzték a veretlen mérleggel álló, címvédő Csatát. A kettes és hármas poszton egyaránt bevethető tehetség 26 pontot dobott– az egyébként– igencsak pontszegény meccsen.

„Úgy álltunk hozzá a lányokkal, hogy itt nincs vesztenivalónk, hiszen nem mi vagyunk az esélyesek, így a fő cél, próbáljuk meg élvezni a játékot. Az elmúlt hetek gyengébb játéka utána pedig szerettük volna az edzőnknek, Magyar Gergelynek is bebizonyítani, hogy ennél többre vagyunk képesek. Szerencsére ez abszolút sikerült, nagyon örültünk a győzelemnek– mesélte Fruzsina.– A támadó játékommal általában nem szokott gond lenni, viszont védekezésben nem mindig elégedettek a teljesítményemmel, így mosta Csata elleni mérkőzésre úgy álltam oda, hogy tényleg mindkét oldalonmaximálisan odateszem magam. Végül mindössze negyvennyolc ponton tartottuk a Csatát– ez óriási eredmény, amihez szerintem sikerült nekem is nagyban hozzájárulnom, miközben a pontokat is hozni tudtam."

Ezt követően szombaton jöhetett a PINKK-Pécsi 424 ellen NB I/A-csoportos bajnoki, ahol nemcsak a meccskeretbe került be, hanem Völgyi Péter fel is küldte őt a parkettre.

„Számítottam rá, hogya PINKK ellen esetleg pályára léphetek, hiszen a tabellán elég nagy a különbség a két csapat között, emiatt bíztam benne, ha simán alakul a meccs, ezáltal játszhatok én is. Szerencsére ez így történt,végül három percet kaptam–szerintem sikerült megfelelnem annak, amit Peti (szerk: Völgyi Péter vezetőedző)kért tőlem. Remek érzés volt, hogy– a tavalyi után– immáron második alkalommal játszhattam néhány percet az első osztályban."

Völgyi Péter nemcsak a DVTK-ban, hanem a válogatottban is egyengeti Oláh Fruzsina pályáját Forrás: FIBA
Völgyi Péter nemcsak a DVTK-ban, hanem a válogatottban is egyengeti Oláh Fruzsina pályáját Forrás: FIBA

Völgyi Péter nemcsak a DVTK-ban, hanem a válogatottban is egyengeti Oláh Fruzsina pályáját  •  Forrás: FIBA

Oláh még 2020. novemberében a ZTE ellen debütált a felnőttélvonalban, akkor rögtön megszerezte az első pontját is a „nagyok" között. Ezúttal a pécsiek ellen ismét ponttal fejezte be.

Majdközvetlenül az első csapat meccse után jött a piros csoportos (másodosztályú) bajnoki, amelyen szintén komoly feladatok vártak rá.

„Szoros meccset játszottunk a PINKK U23-asai ellen, ami önmagában pozitívum, de sajnos kikaptunk a végén 83-77-re. Összességében a játék képe jobb volt, mint előzetesen vártuk, így a vereség miatt csalódottan, de a huszonnyolc pontos teljesítményem, illetve ahárom meccs fényében abszolút boldogan zártam a legutóbbi hét végét."

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik