Kosár: Tanoh Dez Andrásnak a feljutás a célja a Honvéddal

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.13. 19:33
Címkék
A számos fiatal játékossal megtűzdelt Budapesti Honvéd SE remekül áll a férfiak NB I/B piros csoportos kosárlabda-bajnokságában. A listavezető együttes tehetségei közül az eddigiekben a 19 éves Tanoh Dez Andrásnak jutott a legnagyobb szerep, aki az elmúlt évadhoz képest jelentősen előrelépett a pálya mindkét oldalán.

A Budapesti Honvéd SE férfi kosárlabda-szakosztályának atörténelme alapján nem is lehetne máshol a helye, mint az NB I/A-csoportban. A piros-fehérek– jelenleg– a másodosztályban szereplő csapata a dicső múlthoz szeretne felnőni, és ismét az élvonalban szerepelne. Ehhez pedig jó úton haladnak, hiszen pillanatnyilag 11-1-es mérleggel magabiztosan vezetik a tabellát. A Baksa Szabolcs vezette csapatban rendre jó néhány utánpótláskorú lehetőséget kap, akik közül a bajnokság első felében a 19 éves Tanoh Dez András nyújtotta a legjobb teljesítményt.Baksa Szabolcs vezette csapatban rendre jó néhány utánpótláskorú lehetőséget kap, akik közül a bajnokság első felében a 19 éves Tanoh Dez András nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Forrás: honvéd.hu
Forrás: honvéd.hu

Tanoh Dez András (piros-fehérben) szintet lépett a felnőttmásodosztályban  •  Forrás: honvéd.hu

„Úgy vágok neki minden szezonnak, hogy szeretnék ismételten szintet lépni.Már a harmadik évadomat töltöm a piros csoportban, miközben évről évre egyre nagyobb bizalmat és egyre több játéklehetőséget kaptam az edzőktől, és ezidén ősszel sem volt másképp, hiszen a tavalyi tizennyolc perchez képest most már harminchármat játszom meccsenként. Fizikailag és fejben egyaránt fel kellett nőni a feladathoz, de úgy érzem, hogyegyértelműenelőre tudtam lépni"– nyilatkozta Tanoh Dez az Utánpótlássportnak.

A 2020-21-es bajnokságban átlagosan 9,3 pontot dobott a bajnokikon, azonban ezt mostanra sikerült több mint a másfélszeresére feltornáznia, hiszen az új évad első 12 fordulójában közel 15 pontot (14,7 pont) szór meccsenként. A VAL-mutatóban legalább olyan drasztikus a szintugrás: a tavalyi 13,6 után ezúttal 24,4 a hatékonysági mutatója, vagyis igencsak szembeötlő a fejlődés.

„Az elmúlt hetekben sok a sérültünk, emiatt mostanában nagyon fiatal kerettel játszunk. Így ezeken a meccseken nekem is több energiát kell beletennem, pótolni kell a hiányzókat csapatszinten, ezáltal összességében fontosabb a szerepem is. Eddig szerencsére sikerült élnem vele– elöl és hátul hozzátudok tenni. Viszont ilyenkor az is fontos, hogyez ember ne görcsöljön arra, hogy feltétlen neki kell harmincöt pontot dobnia, sokkal inkább a kollektív kosárlabda kerüljön előtérbe. Az eredményeink azt igazolják, hogy egyelőre jól működik ez a stratégiánk, és persze annak külön örülök, hogy közbenén is sokat fejlődtem. A játékomban főként atámadó oldalonláthatóa komoly javulás, de már védekezésben is jóval stabilabban teljesítek."

Forrás: honvéd.hu
Forrás: honvéd.hu

Tanoh Dez András a Honvéd legjobb pontszerzői közé tartozik az NB I/B piros csoportban  •  Forrás: honvéd.hu

Tanohnaknemcsak a mezszáma 2-es, hanem a posztja is. Azonban hátvédként a pontdobás mellett lepattanóban (7,6), szerzett labdában (1,5) és gólpasszban (4,3 ) isimpozáns számokat produkál.

„Szeretnénk szépen lezárni a 2021-es évet, és 12-1-es mérleggel az első helyen befejezni az esztendőt, majd januártól azon leszünk, hogy továbbvigyük ezt a lendületet. A fő célunk nem más mint a feljutás az A-csoportba. Bár szeptemberben vereséggel kezdtük az idényt, ám azóta sorozatban tizenegyet nyertünk, és jó lenne ezt a veretlenségi szériát kitolni a bajnokság végéig, de ha mégsem jön össze, „csupán" a megnyerjük a bajnokságot, beérem azzal is"– teszi hozzá viccelődve András.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik