Kosár: hétfőn rajtol az Olimpiai Reménységek Versenye Katowicében

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.12.26. 20:51
Címkék
A két ünnep között a lengyelországi Katowicében tartják az idei Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen mindkét szakágban képviselteti magát a magyar U16-os kosárlabda-válogatott; a rendező lengyelek mellett a szlovák és a cseh nemzeti csapat lesz az ellenfél.

December 27-én,hétfőn kezdődik a kosárlabdázók háromnapos Olimpiai Reménységek Versenye Lengyelországban.A tornán résztvevő magyar U16-os fiú- és leányválogatott vasárnap reggel indult útnaka katowicei helyszínre ésa wbasket.hu tájékoztatása szerinta lányok szakmai stábja már megtartotta az első edzést a viadalnak otthont adócsarnokban.a wbasket.hu tájékoztatása szerinta lányok szakmai stábja már megtartotta az első edzést a viadalnak otthont adócsarnokban.

Mészárosné Kovács Andrea leányegyüttese a csehek ellen kezd hétfőn Forrás: FEB
Mészárosné Kovács Andrea leányegyüttese a csehek ellen kezd hétfőn Forrás: FEB

Mészárosné Kovács Andrea leányegyüttese a csehek ellen kezd hétfőn  •  Forrás: FEB

Az U16-oslányok legutóbbdecember elején készülhettek együtt,akkor Spanyolországban játszottak hasznos edzőmeccseket. Kétszer kikaptak a mieink a házigazdák U16-os válogatottjától Toledóban, míg egyszer legyőzték a spanyol U15-ös csapatot.

Még az elutazás előtt, a lányok szövetségi edzője,Mészárosné Kovács Andreaígy nyilatkozott az Utánpótlássportnak a várakozásokról.

„Spanyolországban nagyonerős tornán vehettünk részt, amelyből sokat profitálhattunk. Meccsről meccsre látszott a fejlődés a csapaton. Az első meccshez képest a harmadikra sebességben, agresszivitásban és fizikalitásban is óriásit léptünk előre. A spanyol csapat az egyik legjobb egész Európában, magas színvonalat képviselnek minden tekintetben, és ehhez jól alkalmazkodtak a lányok. Nyilvánvalóan, ezúttal Lengyelországban nem találkozunk ilyen szintű együttessel, de a Toledóban megszerzett tapasztalatokból minél többetszeretnék viszontlátni.Fontos lenne, hogyezt a folyamatosan javuló tendenciát megtartsuk"– nyilatkozta honlapunknak Mészárosné Kovács Andrea.

Az U16-os leányválogatott kerete:
Drahos Leila, Fárbás Eliza, Gábor Lili, Igaz Eszter, Janzsó Alíz, Kókai Patrícia, Rátkai Eszter, Szakolczi Diána, Toman Dóra, Toman Réka, Tózer Nemes Boglárka, Vladár Róza

A lányok mellett a fiúk is megmérettetik magukat Lengyelországban, ráadásul új szövetségi edző vezetésével.Faragó Péternéhány hete vette át a csapatot, és most játszik először mérkőzéseket a válogatottal. Ennek fényében az ORV elsősorban a keret feltérképezéséről szól, valamint egy fontos felkészülési állomás a jövő évi B divíziós Európa-bajnokság előtt. A fiúk a házigazda lengyelekkel kezdenek az első napon.

Az U16-os fiúválogatott kerete:
Fonyó Botond, Gyürk Zsigmond, Kékesi Kolos, Keller Bendegúz, Kiss-Leizer Gergő, Laár Leonhard, Lukácsi Gábor, Mészáros Ágoston, Mészáros Botond, Nyikos Balázs, Szemerédi Levente, Váradi Ádám

A meccseka lengyel szövetség (PZKOSZ)YouTube-csatornájánélőben nézhetők.

MENETREND:
December 27., hétfő
Lányok:
13:00 Magyarország–Csehország
15:15 Lengyelország–Szlovákia
Fiúk:
17:30 Lengyelország–Magyarország
19:45 Szlovákia–Csehország
December 28., kedd
Lányok:
13:00 Szlovákia–Magyarország
15:15 Csehország–Lengyelország
Fiúk:
17:30Csehország–Lengyelország
19:45Magyarország–Szlovákia
December 29., szerda
Lányok:
10:00 Szlovákia–Csehország
12:15 Lengyelország–Magyarország
Fiúk:
14:30 Csehország–Magyarország
16:45Lengyelország–Szlovákia

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik