Kosárlabda: Dombai Réka vezéregyéniséggé szeretne válni Győrben

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.08. 08:59
Címkék
Az UNI-Győr Mélyút 19 éves kosárlabdázója, Dombai Réka nyáron oroszlánrészt vállalt az U19-es vb-bronzérmes korosztályos válogatott szenzációs sikerében, azonban ősztől új feladatok állnak előtte: klubjában, az NB I/A-csoportos Győrben is vezérszerepet vállalna.

A hazai kosárlabdasport közelmúltjának legnagyobb sikere az U19-es leányválogatotthoz fűződik. A Cziczás László vezette csapat parádés teljesítménnyel a harmadik helyen végzett a debreceni tornán. Akiemelkedő tehetséggel megáldott korosztály – a FIBA néhány nappal ezelőtti bejelentése szerint – 2022-ben ismét Magyarországon, méghozzá Sopronban bizonyíthat az U20-as női Európa-bajnokságon.Az együttes egyik lefontosabb játékosaként, a győriek kiválósága, Dombai Réka is hozzájárult az idei bronzéremhez, ésa következő évben is hasonló sikerben bízik.Dombai Réka is hozzájárult az idei bronzéremhez, ésa következő évben is hasonló sikerben bízik.

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy jövőre újra itthon, Sopronban játszhatunk az Eb-n. Az idei debreceni világbajnokságon sokat jelentett a hazai pálya, hiszen remek szurkolótáborunk volt, és a magyar közönség támogatása is hozzásegített minket a bronzéremhez. Sopronban is hasonló atmoszférára számítok, remélem ott is minél többen kilátogatnak majd – nyilatkozta Dombai az Utánpótlássportnak.A nyári vb-n a harmadik helyünkkel mi zártunk a legjobb európai csapatként, éppen ezért jövőre komoly eséllyel pályázhatunk akár az Európa-bajnoki címre, de persze nem lesz könnyű dolgunk. Sok a jó csapat, szóval biztos vagyok benne, hogy ki-ki meccseken fog eldőlni az Eb-arany. Ezeken a szoros meccseken, a nehéz pillanatokban adhatnak majd valódi pluszt a hazai szurkolók.”

Dombai Réka vezérszerepre vágyik Győrben Fotó: Krizsán Csaba
Dombai Réka vezérszerepre vágyik Győrben Fotó: Krizsán Csaba

Dombai Réka vezérszerepre vágyik Győrben  •  Fotó: Krizsán Csaba

A fiatal bedobó kiváló játékkal nyitotta az új klubévadot, amely immáron ötödik éve a felnőttélvonalbeli bajnokságban. A 19 éves reménység 19 pontot, négy lepattanót és három gólpasszt (25 VAL) jegyzettaz UNI-Győr Mélyút csapatában a PINKK Pécsi 424 elleni, győztes első meccsen.

„Magammal szemben mindig nagyon magasra rakom a mércét, folyamatosan keresem az új kihívásokat, ezáltal évről évre fejlődni szeretnék, illetve minél többet segíteni a csapatnak. Egy újabb lépcsőfokot lépnék előre a mostani bajnokságban. Azon dolgozom, hogy minden meccsen a csapat hasznos tagja legyek, akire a fontos meccsszituációkban is lehet számítani. Az a célom, hogy a játékom még sokoldalúbbá váljon: ha kell a pontjaimmal, vagy a gólpasszaimmal, ha pedig arra van szükség, akkor a védekezésemmel lehessek vezéregyéniség.”

Azonban a remek nyitóprodukció után a következő bajnoki találkozók nem alakultak ilyen jól, jelenleg kisebb sérüléssel is bajlódik a tehetség.

„Az első meccsen a PINKK ellen nagyon jól ment a dobás, de másodikon a DVTK-val szemben acsapatnak és nekem sem ment a játék igazán. Támadásban és védekezésben is elmaradtunk attól, amit valójában tudunk. Sajnos a BKG ellen pedig kiment a bokám, emiatt csak keveset játszottam, viszont szerencsére nem komoly a sérülés, így ha teljesen rendbe jövök, akkor már a vasárnapi, következő bajnokin újra játszhatok.”

Réka nemcsak a saját teljesítményét, hanem a klubja eredményeit illetően is magasabbra szintre vágyik.

„Az előző szezon a bronzéremmel remekül ért véget számunkra, de a céljaink ezt követően sem változtak: ezúttal is a négy közé kerülés lebeg a szemünk előtt. Úgy vágtunk neki a jelenlegi bajnokságnak, hogy legalább hasonló eredménnyel, dobogósként szeretnénk zárni, de jó lenne persze egy szinttel feljebb lépni, bejutni a bajnoki döntőbe. A csapatépítésünkjól halad, szóval ha minden összeáll a rájátszásra, nem lehetetlen elérni a döntőt.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik