Súlyemelés: minőséggel is szolgáltak a magyarok a korosztályos Eb-n

Jancsó Kornél utanpotlassport.huJancsó Kornél utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 14:49
Címkék
Szinte minden válogatott esetében, amely a szokásosnál nagyobb létszámú, rendre felbukkan a kétely: vajon a mennyiséghez társul-e kellő minőség is? Nos, az efféle félelmekre erősen rácáfoltak a héten rendezett korosztályos Európa-bajnokságon „nagy tömegben” szerepelt ifjú súlyemelőink, akik öt éremmel, több dobogóhoz közeli helyezéssel, és seregnyi magyar utánpótlás-rekorddal gazdagabban tértek haza a lengyelországi Ciechanówból.

A serdülő (U15) és ifjúsági (U17) korú súlyemelők idei kontinensviadala nemcsak arról maradhat emlékezetes, hogy sosem látott méretű, 23 versenyző alkotta magyar csapat indult a harmincnál is több ország ifjú erős embereit felvonultató Eb-n, hanem hogy a 14 éves kisbériZsédelySzabolcsjóvoltából egy ezüst és egy bronz, a 17 esztendős oroszlányiSzalai Lilirévén pedig három bronzérem is hazakerült lengyel földről.A serdülő (U15) és ifjúsági (U17) korú súlyemelők idei kontinensviadala nemcsak arról maradhat emlékezetes, hogy sosem látott méretű, 23 versenyző alkotta magyar csapat indult a harmincnál is több ország ifjú erős embereit felvonultató Eb-n, hanem hogy a 14 éves kisbériZsédelySzabolcsjóvoltából egy ezüst és egy bronz, a 17 esztendős oroszlányiSzalai Lilirévén pedig három bronzérem is hazakerült lengyel földről.

Zsédely Szabolcs egy ezüstöt és egy bronzot érdemelt ki az U15-ösök 96 kg-os kategóriájában forrás: mssz.hu
Zsédely Szabolcs egy ezüstöt és egy bronzot érdemelt ki az U15-ösök 96 kg-os kategóriájában forrás: mssz.hu

Zsédely Szabolcs egy ezüstöt és egy bronzot érdemelt ki az U15-ösök 96 kg-os kategóriájában
forrás: mssz.hu

Az utánpótlás jeles európai vizsgája után okkal értékelte elégedetten küldöttségünkciechanówifellépésétDobos Imreszövetségi elnök.

„A többség a várt eredményt hozta, megszülettek a remélt dobogós helyezések, mindkét korcsoportban lett érmesünk, rengeteg egyéni csúcs is született, több közülük egyúttal országos korosztályos rekordot is ért”– összegzett az MSSZ első embere, aki kiemelte, hogy a remekül helytállók közül többen is csak pár kilóval csúsztak le az éremszerzésről.

Szalai Lili három bronzérmet szerzett az U17-eseknél a 71 kg-os súlycsoportban Forrás: mssz.hu
Szalai Lili három bronzérmet szerzett az U17-eseknél a 71 kg-os súlycsoportban Forrás: mssz.hu

Szalai Lili három bronzérmet szerzett az U17-eseknél a 71 kg-os súlycsoportban  •  Forrás: mssz.hu

„Ott van mindjárt például az oroszlányi Ehrlich Panka, aki a múlt hónapban múlt tizennégy éves, és a mezőny egyik legfiatalabbjaként végzett súlycsoportjában mindkét fogásnemben negyedikként. Vagy említhetem a 2008-as születésű békéscsabai Garamvölgyi Kasszandrát, aki szintén országos csúcsokkal lett ötödik”– dicsérte a medálhoz leginkább közel jutott fiatalokat.

„Összességében csaknem mindenki jól szerepelt, megérte ekkora csapatot utaztatni az Európa-bajnokságra, s külön kitérnék Szalai Lilire, aki ugyan ezúttal nem javította tovább országos csúcsait, három bronzérmet hozó eredményével azonban kivívta a jogot az októberi, szaúd-arábiai ifjúsági világbajnokságon való indulásra”– mondta az elnök.

A magunk részéről annyit tehetünk még hozzá, hogy a mieink tíz országos korosztályos rekordot állítottak fel, tizenegyen javították meg egyéni legjobbjukat, volt, aki egy, de akadt, aki tizenhat kilóval, s csupán egyetlen versenyzőnk esett ki. Vagyis súlyemelő utánpótlásunk reménykeltően vizsgázott a lengyelországi csúcstalálkozón.

További korosztályos hírekSÚLYEMELÉSBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik