Kosárlabda: vereség az oroszok ellen a debreceni U19-es leány-vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.08. 20:02
Címkék
Az U19-es leány kosárlabda-válogatott kikapott az oroszoktól a hazai rendezésű korosztályos világbajnokság csoportkörének második játéknapján.

A tajvaniak legyőzése után vasárnap az oroszok ellen folytatta szereplését az U19-es leány kosárlabda-válogatott a debreceni korosztályos világbajnokságon.

Cziczás László tanítványai nem kezdték jól a mérkőzést, az első magyar kosárraegészen a harmadik perc végéig várni kellett, ekkor Dombai Réka talált be. A nyitó negyed derekán a vendégek már 10-2-re vezettek, viszont a játékrész végére már gördülékenyebben működött a mieink támadójátéka, és főleg Dombai remeklésének köszönhetően csupán 17-16-os orosz előnnyel zárult az első tízperc.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball

Cziczás László együttese kikapott az oroszoktól a második meccsen  •  Forrás: FIBA.Basketball

A második felvonás rendkívül pontszegényen indult mindkét fél részéről, a 15. percben 23-19 szerepelt az eredményjelzőn, a félidő utolsó szakaszára sem sikerült a dobáshatékonyságon javítani, de eközben az oroszok magukra találtak, és kilenc ponttal elhúztak. Ezt követően Telegdy Zsófia duplájával és Boros Júlia– a dudaszó pillanatában eleresztett– sikeres triplájával négy pontra zárkóztak a lányok (32-28).

A nagyszünet után is kitartott a magyar lendület, Dombai kétpontossal egyenlített (34-34). Ugyanakkor az oroszok megállíthatatlannak tűnő erőcsatára, Olairi Kosu (20 pont, 20 lepattanó) révén újraa riválisnál volt az előny, stabil négy-öt pontos fórt építettek ki, így 48-44-el fordulhattak a csapatok a záró etapra.

A negyedik negyed rajtjánál – a korábbi játékrészekhez hasonlóan– ismét beragadt a válogatott, éshat perccel a vége előtt mártíz egységgel állt jobban az ellenfél.A hajrában már nemjött össze a fordítás, az oroszok végül 70-56-os győzelmet arattak a mieink felett. Amagyarok legjobbjaként Dombai 16 ponttal végzett.

A válogatotta hétfői szünnap után kedden 17:30-kor az argentinok ellen lép pályára a csoportkör záró találkozóján.

FIBA U19-es leány-világbajnokság, 2. játéknap
Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Magyarország–Oroszország 56-70 (16-17, 12-15, 16-16, 12-22)
Magyarország: Kéita 5, Boros 7/3, Dombai 16/9, Sitku 3, Krasovec 7. Csere: Telegdy 4, Miklós 1, Rakita 5/3, Gyöngyösi 4, Madár 4, Holcz 5, Rakita. Szövetségi edző: Cziczás László

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik