Kosár: KO-siker az argentinok ellen az U19-es leány-vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.10. 19:41
Címkék
Az U19-es leány kosárlabda-válogatott nagyon meggyőző, 51 pontos győzelmet aratott az argentinok ellen a debreceni korosztályos világbajnokság csoportkörének záró játéknapján. Ezzel Cziczás László csapata a második helyen zárt a kvartettjében, és a szerdai nyolcaddöntőben – feltehetőleg – az olasz együttes lesz az ellenfél.

A tajvaniak legyőzése és az oroszokkal szembeni vereség után a leányválogatott az argentinok ellen zárta a csoportkört a Debrecenben zajló U19-es kosárlabda-világbajnokságon.

A magyarok– az első két mérkőzéshez hasonlóan– ezúttal is döcögősenjátszottak az elején. Cziczás László tanítványai összesen hét labdát adtak el a nyitó negyedben, és a dobások sem sem estek be a gyengébb erőkből álló dél-amerikaiak ellen. Ezek után amieink csupán 12-10-re vezettek a második felvonás kezdetekor.

Ekkor azonban varázsütésre összeállt a támadójáték, és a hazai lányok elkezdték szórni a hárompontosokat. Boros Júlia kettőt, a magyar együttes összesen hat triplát (hét kísérletből) értékesítettebben a tízpercben. Az álomszerűen alakuló második negyedet 30-5-re nyerték meg a lányok, így a nagyszünetben már 27 pontos volt a különbség a felek között.

Boros Júlia (fehérben) 15 ponttal zárt az argentinok ellen Forrás: FIBA.Basketball
Boros Júlia (fehérben) 15 ponttal zárt az argentinok ellen Forrás: FIBA.Basketball

Boros Júlia (fehérben) 15 ponttal zárt az argentinok ellen  •  Forrás: FIBA.Basketball

A fordulást követően is kitartott a lendület, ésDombai Réka vezérletével a harmadik felvonás végére már 40 pont fölé kúszott a magyar előny (61-19).A kiváló védekezésnek köszönhetően a válogatott a második és a harmadik negyedbenösszesen csupán kilenc pontot engedetta vendégeknek.

Mindezek után a záró etap már csak formalitásnak bizonyult. Viszont a lányok ekkor sem álltak le, Kéita Aya és Sitku Zsuzsanna is kivette a részét a pontgyártásból,ezzelnagyon sima 80-29-es siker lett a vége. A csapat legjobbjaként Dombai 16 ponttal végzett, mögötte szorosan Boros 15-öt jegyzett. A hárompontosok hatékonyságában összességében fantasztikusnak számító, 57 százalékkal (21/12) zártak a mieink.

Ezzel a győzelemmel a válogatott a második helyenfejezte be acsoportküzdelmeket az oroszok mögött. A legjobb 16 között az A csoport harmadikja, vagyis a kedd este 20:30-kor kezdődő ausztrál-olasz találkozó vesztese lesz az ellenfél, amely a papírforma alapján az olaszok lehetnek.

FIBA U19-es leány-világbajnokság, 3. játéknap, B csoport
Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Magyarország–Argentína 80-29 (12-10, 30-5, 19-4, 19-10)
Magyarország: Kéita 6, Boros 15/9, Dombai 16/6, Madár 6/3, Krasovec 1.
Csere: Rozmán 3/3, Telegdy 7/3, Miklós 6/6, Rakita 7/3, Sitku 8, Holcz 5/3. Edző: Cziczás László

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik