Birkózás: Szél Anna az ötödik helyen zárt az ufai junior-vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 17:28
Címkék
Az oroszországi Ufában zajló junior birkózó-világbajnokság negyedik versenynapján Szél Anna – drámai bronzmérkőzés után – ötödikként zárt az 59 kilósok között.

Az orosházi birkózó, Szél Anna révén egyetlen magyar érdekelt volt az oroszországi junior-világbajnokság negyedik délutáni programjában. Miután a szerdai elődöntőben13-2-re kikapott a fehéroroszArina Martinava ellenaz 59 kilósok mezőnyében, következhetett a bronzmérkőzés a kazahMadina Amannal szemben.Szél Anna révén egyetlen magyar érdekelt volt az oroszországi junior-világbajnokság negyedik délutáni programjában. Miután a szerdai elődöntőben13-2-re kikapott a fehéroroszArina Martinava ellenaz 59 kilósok mezőnyében, következhetett a bronzmérkőzés a kazahMadina Amannal szemben.

Szél Anna a drámai bronzcsatát követően végül az ötödik lett Forrás: UWW
Szél Anna a drámai bronzcsatát követően végül az ötödik lett Forrás: UWW

Szél Anna a drámai bronzcsatát követően végül az ötödik lett  •  Forrás: UWW

Szél remekül kezdte az éremcsatát,az elején azonnal földre vitte a kazahot, majd fél perc alatt háromszor megpörgette riválisát. Ekkor Amankarja beszorult, így Anna negyedjére isugyanazzal próbálkozott, ám ekkor az ázsiai kontraakciót indított, előbb mögékerült, amit kétpontos támadás követett. Eközben viszont a magyar lány tusveszélyes helyzetben ragadt, és végül kétvállra fektették. Ezzel Szél Anna az ötödik helyen fejezte az oroszországi eseményt.

Emellett a csütörtöki versenynap délelőtti programjában Szabados Noémi (65 kg) és Újfalvi Lili (72 kg) is szőnyegre lépett, azonban mindketten búcsúztak a selejtezőben. Az FTC fiatalja, Szabados tussal (7-5-ös hátrányban állva) kikapott azeriNigar Mirzazadával szemben. A legyőzője a következő meccsén alulmaradt, így az idei junior Eb-n ezüstérmet szerző magyar versenyző búcsúzott a viadaltól. Újfalvi szintén kiesett a selejtezőben, ugyanis a mongolCogzolma Dorzsszuren– 2-1-es ázsiaivezetésénél– kétvállra fektette a kecskeméti tehetséget. A mongolt a következő körben legyőzték, ezzel véget ért Újfalvi ufai szereplése.

A női mezőny negyedik magyar indulója, Szenttamási Róza (55 kg) szerdán a selejtezőben búcsúzott a kazahSzandugas Djuszengalijeva ellen (8-3).

A pénteki napon már a kötöttfogásúak is bemutatkoznak, magyar részről Klányi Krisztofer (77 kg), Mezei Patrik (87 kg) és Bazsó Adolf (130 kg) szereplését figyelhetjük.

Egyéb korosztályos hírekBIRKÓZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik