Kosárlabda: Angyal Barbara új kihívásra vágyott a Csatás 12 év után

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.26. 19:36
Címkék
A korosztályos válogatott kosárlabdázó, Angyal Barbara a kezdetektől fogva a Csata DSE csapatát erősítette, ám a 20 éves játékos most több mint egy évtized után elhagyja a klubot, és az NB I A-csoportjába frissen feljutó, BKG-Prima Akadémia együttesénél folytatja; őt kérdeztük az átigazolásról, illetve a nyári válogatott teendőkről.

A múlt héten kihirdette a játékoskeretét a következő évadra a női felnőttélvonal újdonsült feljutója, a BKG-Prima Akadémia. A bejelentésből kiderül, hogy amásodosztályt megnyerő bajnokcsapat gerince megmarad, emellett viszont új érkezők is akadtak. Egyikük az U20-as válogatott irányítója,Angyal Barbara, aki a Ludovika-FCSM Csatátotthagyva igazolt a szigetszentmiklósi egyesülethez. A tehetséget kérdeztük a klubváltás hátteréről.A múlt héten kihirdette a játékoskeretét a következő évadra a női felnőttélvonal újdonsült feljutója, a BKG-Prima Akadémia. A bejelentésből kiderül, hogy amásodosztályt megnyerő bajnokcsapat gerince megmarad, emellett viszont új érkezők is akadtak. Egyikük az U20-as válogatott irányítója,Angyal Barbara, aki a Ludovika-FCSM Csatátotthagyva igazolt a szigetszentmiklósi egyesülethez. A tehetséget kérdeztük a klubváltás hátteréről.

„A bajnokság vége felé, az utolsó néhány fordulóra márkikristályosodott a döntés a fejemben, hogy végül elhagyom a Csatát. Nem akartam feltétlenül eligazolni, hiszen gyerekkoromtól kezdve, tizenkét éve itt kosarazom, gyakorlatilag minden ide köt.Régen azt hittem, hogy majd az egész karrieremet Csatásként fogom lejátszani, ezért most különösen érzékenyre sikerült a búcsú, viszont végül arra jutottam, hogy szükségem lesz az új kihívásra, a környezetváltozásra. Szerencsére több csapat is megkeresett, ezáltal volt lehetőségem minden opciót alaposan átgondolni, és végül kiválasztani az ideálisat ezek közül. Így esett a választásoma folyamat végén a BKG-ra"– nyilatkozta Angyal az Utánpótlássportnak.

De milyen érvek szóltak a szigetszentmiklósi BKG-Prima Akadémia mellett?

Angyal Barbara több mint egy évtized után hagyja el a Csatát, és igazol át a feljutó BKG-Primához Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata
Angyal Barbara több mint egy évtized után hagyja el a Csatát, és igazol át a feljutó BKG-Primához Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Angyal Barbara több mint egy évtized után hagyja el a Csatát, és igazol át a feljutó BKG-Primához  •  Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

„Számomra nagyon imponált, hogy frissen feljutó csapatról lévén szó, tele van mindenki ambíciókkal, a játékosok és a vezetőség is rendkívül motiváltan és iszonyatos lelkesedéssel várja már az élvonalat. Személy szerint én pedig igyekszem majd minél többet adni ehhez a hozzáálláshoz, és reméljük ez a mentalitás eredményekkel is párosul. Bízom benne, hogy itt több játéklehetőséghez juthatok, és a nagyobb felelősség által sokat fejlődhetek. Az elsődleges célunk természetesen nem lehet más, mint a bentmaradás kiharcolása. Ha minden jól alakul, ennél akár többre is képesek lehetünk. Úgy érzem, a rájátszásba kerülés sem elérhetetlen cél."

Angyal csapattársa lesz a szintén az U20-as nemzeti csapatbanszereplőVári Zitais, aki a PINKK-Pécsi 424együttese után teszi át a székhelyét a BKG-Primához. A 20 éves Barbara idén az utolsó nyarát tölti az utánpótlás-válogatottakban, hiszen a jövő évtől már kiöregszik a korosztályos színtérről. A fiatal játékos pedig emiatt is szeretné emlékezetessé tenni az elmaradó Eb helyett sorra kerülő soproni Challenger-tornát.

„A héten elkezdődött a válogatott felkészülése Székesfehérváron. Kifejezetten jó a hangulat a csapatban, és Gáspár Dávid (szerk: szövetségi edző) is elégedett eddig a munkával. A lányokkal azonnal megtaláltuk az összhangot, de ez nem meglepő, hiszen már hosszú ideje együtt játszunk, jól ismerjük egymást. Azt nagyon sajnálom, hogy idén megint elmaradnak a korosztályos Eb-k, hiszen a hazai rendezésű kontinenstorna nagy lehetőség lett volna egy szép eredményre, és már két éve vártunk rá, viszont idén legalább rendeznek valamilyen megmérettetést. Próbálom ezt a pozitív oldalát nézni ennek, és mivel ez is Sopronban lesz, igyekszünk majd jól szerepelni. A dobogó a minimális cél, de persze a legfényesebb éremre pályázunk. A spanyolok és a szerbek lehetnek a legfőbb riválisaink az erőviszonyokat nézve."

Az U20-as magyar női válogatott a Challengerek B csoportjában kapott helyet rendezőként, miután a torna Sopronban kerül majd lebonyolításra július 12. és 17. között. AGáspár Dávidtanítványaimellett Spanyolország, Csehország, Izrael, Szerbia és Írország vesz majd részt a magyarországi eseményen.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik