Műkorcsolya: Szigeti Bernadett nyerte a Terták Elemér-vándorkupát

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.07. 12:50
Címkék
Legyőzte az ifjúsági olimpikon Schermann Reginát, így Szigeti Bernadett lett az új junior női győztes a Vasas Jégcentrumban zajló 2021-es magyar és országos bajnokságon. A felnőtt és korosztályos viadalon ezúttal is nagyszerű teljesítményt nyújtottak a Sebestyén Korcsolya SE reménységei, különösen Ekker Léna (12), aki egyértelműen kiemelkedett a 10-15 évesek mezőnyéből.

Az idei országos bajnokság kűrnapja a junior lányoknak valószínűleg nem lesz a kedvence– olvasható a szövetség a Vasas Jégcentrumban rendezett viadalról írt tudósításában. A rövidprogram után még vezető Schermann Reginának, aki tavaly ifjúsági olimpián és junior-világbajnokságon is képviselhette a magyar színeket, például nem tudta megtartani alig hárompontos előnyét, miután kisebb megingás után a kűrben négyszer is elesett.olvasható a szövetség a Vasas Jégcentrumban rendezett viadalról írt tudósításában. A rövidprogram után még vezető Schermann Reginának, aki tavaly ifjúsági olimpián és junior-világbajnokságon is képviselhette a magyar színeket, például nem tudta megtartani alig hárompontos előnyét, miután kisebb megingás után a kűrben négyszer is elesett.

A Pavuk SE 17 éves reménysége, Szigeti Bernadett így kapva kapott az alkalmon, és megnyerte a junior lányok küzdelmét, jóllehet, ő sem hozta ki a maximumot programjából, viszont ő követte el a legkevesebb hibát.A tavalyi bajnokság hetén betegséggel küzdő, így akkor csak az ötödik helyen végző Betti, aki a felnőttek között már kétszeres bronzérmes, a bajnoki cím mellé a Terták Elemér-vándorkupát is átvehette. A szövetség2000 óta a junior női országos bajnokot díjazza a vándorkupával, amelyet a néhai világbajnoki és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes műkorcsolyázó, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség egykori alelnöke, nemzetközi sportvezető és versenybíró, Terták Elemér 1932-ben nyert el. A Sebestyén Korcsolya SE (SKSE) versenyzője, Zsembery Katinka megtartotta rövidprogram utáni helyezését, és bronzéremmel zárta első szereplését a junior ob-n.

A Sebestyén Korcsolya SE fiataljai hat aranyérmet nyertek az idei utánpótlás ob-n Forrás: SKSE/Facebook
A Sebestyén Korcsolya SE fiataljai hat aranyérmet nyertek az idei utánpótlás ob-n Forrás: SKSE/Facebook

A Sebestyén Korcsolya SE fiataljai hat aranyérmet nyertek az idei utánpótlás ob-n  •  Forrás: SKSE/Facebook

Ami a fiatalabb korosztályokat illeti, mindenképpen kiemelendő a mindössze 12 éves Ekker Léna teljesítménye, aki mindkét programjában kihozta magából a legjobbat. A Sebestyén Korcsolya SEadvanced novice (10–15 éves) versenyzője, aki élete rövidprogramját követően majdnem 18 pont előnyre tett szert, három tökéletesen sikerült tripla ugrással és két dupla axellel a kűrben is messze kimagaslott a mezőnyből. A 12 éves tehetség csak az első elemében, a tripla lutzban hibázott, amelyet szimplára ugrott, de így is 25 pontot vert a második helyezettre, és összesítésben 43 pontos különbséggel lazán megszerezte ötödik bajnoki címét. Nem mellesleg klubtársai is nagyszerűen szerepeltek, hiszen Sebestyén Júlia és Vidrai Szabolcs tanítványai összesen hat aranyérmet szereztek– Incze Brigitta, Belenikina Maria, Kind Igor, Zhang Boglárka és Széplaki Katinka sem talált legyőzőre saját korosztályában.

Jégtáncban a juniorok között új bajnok kettős született, ami várható volt, hiszena háromszoros és regnáló bajnok Marton Villő, Szemko Danijil kettős két hónapja szétvált, így a tavalyi mezőny két megmaradt párosa előreléphetett. A ritmustánc után több mint kényelmes előnyt szerző Kedves Katica és Saronov Fjodor (Hoffmann Korcsolya Akadémia) néhány elemét ugyan nem a tervezett nehézségi szinten hajtotta végre, de mindet szép tisztán kivitelezte, így mindre pozitív értékeket kapott a bíróktól. A tavalyi ezüstérmes kettős eddigi legmagasabb kűrpontszámával, közel 30 pontos fölénnyel nyerte el első bajnoki címét.

De versenytársaiknak, Csikós Petrának és Csikós Patriknak (Steps On Ice SE) is sikerült szépíteniük – a ritmustáncban Patrik a twizzle-sort rontotta, amely a kűrben sem volt hibátlan, de az összes többi elemük jól sikerült, így ők is új legjobb kűrpontszámuknak és a tavalyi bronz- után ezüstéremnek örülhettek.

A fiatalabbak mezőnyében az aranyérmeket tekintve egyébként elsöprő volt a Hoffmann Korcsolya Akadémia fölénye, amely a hétből hat kategóriában begyűjtötte a bajnoki címet.

A részletes eredmények IDE KATTINTVA elérhetők.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik