NB I: a 17 éves Kovács Barnabás nem akarja elbízni magát a ZTE-ben

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.03. 19:44
Címkék
Alázattal és odaadással tűnt ki az edzéseken, így hiába még csupán 17 éves, megkapta az esélyt a bizonyításra az NB I-es Zalaegerszegben focizó Kovács Barnabás, aki jól tudja: a továbbiakban ennél már csak többet kell dolgoznia a sikerekért.

Ki az aktuális NB I-es évad legfiatalabb pályára lépő játékosa? A választ Zalaegerszegen érdemes keresni, elvégre az első két fordulóban egyaránt szűk fél órát játszott a mindössze 17 esztendős Kovács Barnabás. A 2002. november 14-én született középpályás a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd ellen sem vallott kudarcot, sőt…Kovács Barnabás. A 2002. november 14-én született középpályás a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd ellen sem vallott kudarcot, sőt…

„Úgy érzem, sikerült meghálálnom a bizalmat – mondja az Utánpótlássport.hu megkeresésére az ifjú reménység. – Minden edzésen azért dolgoztam, hogy előbb-utóbb bemutatkozhassak az NB I-ben, de hogy ez éppen az előző szezon második helyezettje ellen történik majd meg, arra nem számítottam. A mérkőzést követően(amelyen Kovács beállása után 2–3-as vesztes állásról kiegyenlített a ZTE, a harmadik gól előtt éppen a fiatal adta a kulcspasszt Babati Benjaminnak – a szerk.) – sokan gratuláltak a bátor játékomhoz. Persze, tudom, nem bízhatom el magam: fizikálisan és gyorsaságban egyaránt sokat kell még fejlődnöm, még fel kell vennem az NB I ritmusát.”

Kovács Barnabás (balra) az aktuális NB I-es évad legfiatalabb pályára lépő játékosa Fotó: Horváth Krisztián/ZTE
Kovács Barnabás (balra) az aktuális NB I-es évad legfiatalabb pályára lépő játékosa Fotó: Horváth Krisztián/ZTE

Kovács Barnabás (balra) az aktuális NB I-es évad legfiatalabb pályára lépő játékosa  •  Fotó: Horváth Krisztián/ZTE

Tizenhét évesen ritkán kap valaki lehetőséget a magyar élvonalban, hát még úgy, hogy nem is saját nevelésű játékos. Barnabás Dunaújvárosban járta végig a szamárlétrát, az NB III-as felnőttcsapatból igazolt idén nyáron a ZTE-be.

„Nagyon sokat köszönhetek a korábbi csapatomnak, hiszen Dunaújvárosban tanították meg nekem, mi az a felelősségtudat, alázat, ami meg kell legyen egy futballistában. Több mint harminc meccset játszhattam az NB III-ban, amely szerintem nagyon fontos lépcsőfok egy fiatal pályafutásában. De mind fizikálisan, mind a játék iramát tekintve jelentősen elmarad az NB I-től.”

Az irányító középpályás – már ilyen rövid idő elteltével is – úgy gondolja, hogy jól döntött, amikor Zalaegerszegre szerződött. Nagyon tetszik neki a klub, valamint Boér Gábor vezetőedző filozófiája.

„Örülök neki, hogy ilyen sikeréhes közösséghez tartozhatok, ahol ráadásul bátran nyúlnak a fiatalokhoz. Természetesen mindenkinek meg kell harcolnia a helyéért, de az látszik, hogy amit a ZTE képvisel, az a magyar labdarúgás jövőjét szolgálja.”

A zalaiak mindhárom bajnokiján pályára lépett a Ferencvárostól kölcsönvett Szánthó Regő (19), valamint az U21-es válogatottban számításba vett Demjén Patrik (22), Gergényi Bence (22) kettős, hamarosan pedig Dragóner Filip (22) is bemutatkozhat a Gera Zoltán által vezényelt, korosztályos nemzeti csapatban. És a hírek szerint a gárdáta 2021-es részben hazai rendezésű U21-es Eb-re felkészítő szövetségi edző Kovács Barnabás nevét is feljegyezte a noteszába.

„Ha ez így van, nagyon megtisztelő, hogy a közelmúlt egyik legjobb magyar labdarúgója felfigyelt rám. Nyilván, ki ne szeretne válogatott játékos lenni? Mindenesetre én most első sorban a klubomra koncentrálok. Próbálom ott segíteni a csapatot, ahol csak tudom, mert nagyon fontos lenne, hogy megszerezzük az első győzelmünket a bajnokságban.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik