Foci: a Honvéd U17-es játékosai minden paraméterben sokat fejlődtek

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.22. 08:49
Címkék
„A Magyar Futball Akadémián az a cél, hogy a játékosok egyénileg a lehető legtöbbet fejlődjenek. Ilyen értelemben már a bajnokság közben sem az lebegett a szemünk előtt, hogy nekünk mindenáron az első helyen kell végeznünk” – magyarázza Nyitrai Bence (16), a Budapest Honvéd-MFA U17-es csapatának kapitánya. Edzője, Nagy Mihály azonban így is, úgy is bajnoknak tekinti a társaságot.

Mint mindenkit, a Magyar Futball Akadémiát is komoly, eddig nem ismert kihívás elé állította a koronavírus-járvány és az emiatt bekövetkezett tízhetes kihagyás. Az U17-es együttes játékosai ráadásul jogosan lehettek volna az átlagosnál is csalódottabbak, hiszen a korosztályos bajnokságokban nem hirdettek végeredményt, még annak ellenére sem, hogy az U17-esek között szinte biztosan a Budapest Honvéd fiataljai győztek volna – nyolc fordulóval a vége előtt, egy meccsel többet játszva kilenc ponttal vezettek a második helyen álló Puskás Akadémia előtt.

„A döntés nem a mienk, alkalmazkodunk mindenhez, azzal nem értettünk egyet, hogy nem hirdettek eredményt, de végül is a kluboknak a többszöri kérésére kapnak jutalmat a fiúk azért, mert elég nagy fölénnyel az első helyen zárták ezt a csonka bajnokságot. Úgyhogy ilyen értelemben, én ezt a csapatot bajnoknak tekintem” – zárja rövidre a kérdést Nagy Mihály vezetőedző.

A Honvéd-MFA U17-es csapata minden paraméterben a legjobb volt a csonka bajnokságban Forrás: Magyar Futball Akadémia
A Honvéd-MFA U17-es csapata minden paraméterben a legjobb volt a csonka bajnokságban Forrás: Magyar Futball Akadémia

A Honvéd-MFA U17-es csapata minden paraméterben a legjobb volt a csonka bajnokságban  •  Forrás: Magyar Futball Akadémia

A szakvezető megjegyezte, amióta nyolccsapatos bajnokság van, az előző évekhez képest minden paraméterben túlszárnyalta magát az együttes, már a még éppen lejátszott 20. fordulóra.

„Ráadásul ilyen paraméterekkel még egyetlen alakulat sem állt a nyolccsapatos, kiemelt bajnokságok történetében. Mindenben ők a legjobbak. Csúcsokat akartak dönteni – akár a pontrekordot, a legtöbb gólt, illetve a legjobb gólarányt is elérhették volna, ha nem szakítják félbe az idényt (A szerk.) –, sajnos ez nem sikerült, mert nem tudtuk végigjátszani a bajnokságot. De érdekes, hogy annak ellenére is rengeteget fejlődtek csapatszinten, hogy mi igazából az egyénekre élezzük ki a munkánkat.”

„A Magyar Futball Akadémián az a cél, hogy a játékosok egyénileg a lehető legtöbbet fejlődjenek. Ilyen értelemben már a bajnokság közben sem az lebegett a szemünk előtt, hogy nekünk mindenáron az első helyen kell végeznünk” – támasztja alá mestere szavait Nyitrai Bence (16), a Budapest Honvéd-MFA U17-es csapatának kapitánya.

Az ifjú játékos nem tagadja, sajnálja, hogy így fejeződött be az évad, viszont a kényszerleállás alatt átértékelt sok mindent: most már egy szimpla edzésen is majd kiugrik a bőréből örömében.

„Áh, nagyon, nagyon jó érzés volt, amikor először újra találkozhattam a csapattársaimmal. A karantén alatt az edzések szeretete értékelődött fel bennem a leginkább, valamint az, hogy saját magunkért űzzük ezt a sportágat. Kerüljünk bármilyen nehéz helyzetbe, egyedül a mi felelősségünk, hogy elvégezzük otthon vagy az akadémián a ránk kiszabott feladatokat.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik