Labdarúgás: az FTC meghosszabbította Csonka András szerződését

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.30. 15:15
Címkék
A Ferencvárosi TC labdarúgócsapata szerződést hosszabbított a már magyar bajnoki címet és Magyar Kupát is nyerő 19 esztendős Csonka Andrással − írja közleményében a klub honlapja.

Szerződést hosszabbított a Ferencvárosi TC a most 19 éves Csonka Andrással, aki 17 éves korában (2017 májusában), a Budafok elleni győztes Magyar Kupa-elődöntő visszavágón debütált a zöld-fehérek felnőtt labdarúgócsapatában. Abban a szezonban a Fradi meg is nyerte a sorozatot, így a fiatal középpályás is kupagyőztes lett.Csonka Andrással, aki 17 éves korában (2017 májusában), a Budafok elleni győztes Magyar Kupa-elődöntő visszavágón debütált a zöld-fehérek felnőtt labdarúgócsapatában. Abban a szezonban a Fradi meg is nyerte a sorozatot, így a fiatal középpályás is kupagyőztes lett.

 

Csonka András (balról) marad a Fradiban Forrás: Fradi.hu
Csonka András (balról) marad a Fradiban Forrás: Fradi.hu

Csonka András (balról) marad a Fradiban • Forrás: Fradi.hu

 

A bajnokságban a 2017–18-as szezonban a Videotonnal szemben lépett először pályára.A legutóbbi évadban már többször is számításba vette őt Szerhij Rebrov vezetőedző. Csonka összesen öt bajnokin és öt MK-meccsen szerepelhetett, azaz ő is részese lett a történelmi, 30. bajnoki cím megszerzésének. Ezzel párhuzamosan szerepelt az U19-es bajnokságban is, amelyben nyolc meccsen három gólt jegyzett − említi közeleményében a Fradi.hu.

A kettős játékengedélynek köszönhetően a játékos a jelenleg futó évadban futballozhatott a Fradiban (és vehetett részt rendszeresen felnőttcsapat edzésein), valamint − a több játéklehetőség érdekében − az FTC fiókcsapatában, az NB II-es Soroksárban. Csonka kezdőként játszotta végig a ZTE elleni 2−1-re megnyert párharcot, illetve az Iváncsa, valamint a BKV Előrével szembeni győztes MK-mérkőzést, emellett tapasztalatot gyűjtött 11 NB II-es bajnokin is (10-szer kezdőként).

Csonka az U16-os, az U17-es, az U18-as, az U19-es magyar válogatottnak is tagja volt, jelenleg az U21-esek között is számít rá a vezetőedző, Gera Zoltán. Az U17-esekkel az Európa-bajnokságot is megjárta, amelyben a negyeddöntőig meneteltek a srácok. Csonka két héttel ezelőtt szerezte meg első felnőttbajnoki gólját a Vasas ellen.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik