Jégkorong: hibátlan mérleggel lett első az U20-as válogatott a vébén

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.18. 17:39
Címkék
Az olaszokat is felülmúlta, így öt győztes összecsapás után jut fel a divízió I/A csoportba az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton együttese az utolsó találkozón 7–4-re diadalmaskodott.

Az álomszerű forgatókönyvnek számított, hogy a magyar válogatott az utolsó fordulóban már tét nélküli mérkőzést játszhat az olaszok ellen a kijevi I/B csoportos U20-as jégkorong-világbajnokságon. Az álmok azonban kedden a franciák ellen valóra váltak, a 3–2-es sikerrel Vas Márton együttese 2016 után újra feljutott az I/A csoportba, a világ tizenhat legjobb válogatottja közé. Az álmok azonban kedden a franciák ellen valóra váltak, a 3–2-es sikerrel Vas Márton együttese 2016 után újra feljutott az I/A csoportba, a világ tizenhat legjobb válogatottja közé.

Keresztes Levente az olaszok ellen is betalált Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Keresztes Levente az olaszok ellen is betalált Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Keresztes Levente az olaszok ellen is betalált  •  Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Viszont a szakvezetők és a játékosok is hangsúlyozták, 5/5-ös mérleggel szeretnének búcsút inteni az ukrán fővárosnak, azaz komolyan veszik az olaszok elleni csatát is. Ennek már az első harmad elején jelét adták: Révész Marcell, Rétfalvi Kristóf és Keresztes Levente találatával már kilenc perc után 3–0-ra vezettek a mieink.

Hiába szépített az ellenfél, Dézsi Bence gólja után a második etap hetedik percében újra háromgólos hátrányban találta magát. Azt követően kissé lankadt a figyelem, két olasz villanás is következett, de mivel a hajrában Vértes Nátán is beköszönt, az 5–3-as előny kényelmesnek tűnt.

Az utolsó húsz percben aztán hiába jöttek fel újra egyre az olaszok, a hajrában Vértes újabb gólja és Páterka Bencetalálata mindent eldöntött: 7–4-es sikerrel zárult a kijevi hadjárat.

Vagyis az utolsó részcél is teljesült: a magyar válogatott hibátlan mérleggel jutott fel a divízió I/A csoportba.

U20-AS DIVÍZIÓ I/B JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV (UKRAJNA)
Negyedik forduló
Magyarország–Olaszország 7–4 (3–1, 1–2, 2–1)
G:
Vértes 2,Révész, Rétfalvi, Keresztes, Dézsi, Páterka ill. Soelva, Solva, Andreotti, Tomasini
A keddi játéknap további mérkőzései:
Franciaország–Lengyelország 7–1
19 óra: Ukrajna–Észtország
A vb állása:1. MAGYARORSZÁG 15 pont/5 mérkőzés, 2. Franciaország 12/5, 3. Lengyelország 6/5, 4. Ukrajna 5/4, 5. Észtország 3/34, 6. Olaszország 1/5
A magyar válogatott mérkőzései:
Magyarország–Ukrajna 5–1
Magyarország–Észtország 4–2
Magyarország–Lengyelország 10–7
Magyarország–Franciaország 3–2

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik