Öttusa: ezüst és bronz az U17-es és U19-es vb záró napján

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.24. 20:14
Címkék
Mondhatni, remekeltek a fiúk a szófiai U19-es világbajnokság zárónapján. Gyurka Márk felállhatott a dobogó harmadik fokára, Viczián Bence a tizedik, míg Szakály Bence közvetlenül mögötte, tizenegyedikként zárta a vb-t. A negyedik magyar, Gábor Gergely 27. lett. A stabil szereplés csapatban ezüstérmet jelentett a fiúknak; csak Egyiptom válogatottja bizonyult jobbnak.

Méltóképpen zárták a szófiai U17-es és U19-es öttusa-világbajnokságot a magyarok, s ezt leginkább az idősebb fiúk remeklésének köszönheti a válogatott. Gyurka Márk Manó egyéniben egészen a dobogó harmadik fokáig küzdötte magát. Ezzel azonban még nem volt vége a sikereknek, ugyanis Viczián Bence a tizedik, míg Szakály Bence közvetlenül mögötte, a tizenegyedik helyen végzett. A negyedik magyar, Gábor Gergely 27. lett. Ez elegendő volt ahhoz, hogy az U19-es fiúk csapatban − az összesített pontszámoknak hála − ezüstérmesek legyenek, az egyiptomiak mögött (csapatban csak a legjobb három versenyző eredménye számít).Gyurka Márk Manó egyéniben egészen a dobogó harmadik fokáig küzdötte magát. Ezzel azonban még nem volt vége a sikereknek, ugyanis Viczián Bence a tizedik, míg Szakály Bence közvetlenül mögötte, a tizenegyedik helyen végzett. A negyedik magyar, Gábor Gergely 27. lett. Ez elegendő volt ahhoz, hogy az U19-es fiúk csapatban − az összesített pontszámoknak hála − ezüstérmesek legyenek, az egyiptomiak mögött (csapatban csak a legjobb három versenyző eredménye számít).

Világbajnoki ezüstérmes lett a fiú U19-es magyar válogatott
Világbajnoki ezüstérmes lett a fiú U19-es magyar válogatott

Világbajnoki ezüstérmes lett a fiú U19-es magyar válogatott (balról)

„Jól kezdődött a napunk, mind a négy fiú remekül teljesített a medencében. Kiválóan úsztak, selejtezős idejüket jócskán megjavítva a mezőny elején végeztek. A vívás volta nap meghatározó száma, ott dőlt el, hogy marad-e esélyünk a dobogóra felállni, és a négy fiúból három is pozitív mérleggel zárt a páston, ez már érmes reményekkel kecsegtetett a csapatversenyben. Gábor Gergely itt egy kicsit gyengébben teljesített, és leszakadt a többiektől. Csapatszinten óriási csatát vívtunk a németekkel, végül fejben a legjobban Gyurka bírta a versenyt, és teljesen megérdemelten lett bronzérmes, de a csapat ezüstérméhez kellett Viczián Bence és Szakály Bence remek teljesítménye is. Sajnos az egyiptomiakat nem tudtuk megverni, nagyon erős versenyzőkkel érkeztek a világbajnokságra, ám úgy vélem, ez a második hely is nagyon szép teljesítmény, gratulálok a srácoknak, ennek a világeseménynek kiváló befejezése volt a mai nap. Külön öröm az egyéni érem, hiszen Gyurkának a vívószám a mumusa, és a selejtezőből óriási futással éppen csak bekerült harmincnegyedikként a döntőbe. A fináléban pedig nagy meglepetést okozott. Tulajdonképpen mind a három fiúnak esélye lett volna a dobogóra állni. Viczián Bencétől az Európa-bajnoki aranyérme után sokan várták az újabb jó szereplést, most nem jött össze, de elkeseredésre nincs oka. Örülünk neki, hogy más is odafért a dobogóra. A tavalyi, portugáliai korosztályos világbajnokság legjobb egyéni magyar eredményeTamás Józsefötödik helye volt, most elértük harmadikat. Azt gondolom, teljesen rendben vagyunk”− mondta Szloboda József, utánpótlás szövetségi kapitány honlapunknak a verseny után.

Nem panaszkodhat az U17-es mixváltó sem, amely hetedik lett a vb-n: Páczai Dávid és Basa Lili 886 ponttal lett hetedik.

További korosztályos hírekÖTTUSÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik