Kosár, U18-as Eb: a magyar fiúválogatott második veresége

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.28. 16:55
Címkék
Pillanatnyi kétséget sem hagyott a belorusz válogatott, 97–72-re legyőzte Forray Gábor fiait a nagyváradi U18-as B divíziós Európa-bajnokság harmadik mérkőzésén. A magyar együttes egy győzelem és két vereség után kedden a svédekkel meccsel.

Újfent pofonba szalad bele a magyar fiúválogatott a romániai Nagyváradon zajló U18-as B divíziós kontinenstornán. Forray Gábor együttese a koszovóiak ellen aratott sima győzelem után nem bírt a lényegesen jobb játékerőt felvonultató portugálokkal, valamint ahogy most kiderült, a fehéroroszokkal sem.Forray Gábor együttese a koszovóiak ellen aratott sima győzelem után nem bírt a lényegesen jobb játékerőt felvonultató portugálokkal, valamint ahogy most kiderült, a fehéroroszokkal sem.

 

A harmadik meccsén is simán kikapott a magyar válogatott a nagyváradi Eb-n Forrás: hunbasket.hu
A harmadik meccsén is simán kikapott a magyar válogatott a nagyváradi Eb-n Forrás: hunbasket.hu

A harmadik meccsén is simán kikapott a magyar válogatott a nagyváradi Eb-n • Forrás: hunbasket.hu

 

Már az első negyedben elhúztak a beloruszok, ezzel mintegy megágyazva későbbi sikerüknek. A magyar együttest felőrölte riválisa, az ellenfél fizikai fölényét jól jelzi, hogy sem védekezésben, sem pedig támadásban nem bizonyult elég hatékonynak a mieink produkciója, már az első etap végére sokat mondó, 15 pontos hátrányba kerültek (12–27).

A folytatásban ugyan összekapta magát a csapat, de az is csak 21–21-es, döntetlen negyedre volt elég. Az adok-kapok végén is a fehéroroszok vonulhattak fórral pihenőre (33–48).

Az azt követő tíz perc végleg megpecsételte a csapat sorsát, elvégre a 34 pont, amennyit a rivális összeszorgoskodott, rengeteg egy negyeden belül. A harmadik játékrészt követően 58–82-t mutatott az eredményjelző, és a folytatás már csak formalitásnak ígérkezett. A beloruszok 72–97-re nyertek.

A magyar válogatott legközelebb a svédek ellen javíthat, kedden.

FIÚ U18-AS B DIVÍZIÓS KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, NAGYVÁRAD (ROMÁNIA)
Csoportkör, 3. forduló
MAGYARORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG 72–97
(12–27, 21–21, 25–34, 14–15)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik