EYOF: bronzérmesek az U17-es kézilabdázó leányok

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.27. 11:58
Címkék
A magyar U17-es leány kézilabda-válogatott második számú csapatával menetelt egészen a baki Európai ifjúsági Olimpiai Fesztivál dobogójának a harmadik fokáig: a szombati helyosztón Kun Attila tanítványai 30−20-ra győzték le a svájciakat .

Ballai Borbáláék bronzérmet szereztek az EYOF-on Fotó: Szalmás Péter/MOB
Ballai Borbáláék bronzérmet szereztek az EYOF-on Fotó: Szalmás Péter/MOB

Ballai Borbáláék bronzérmet szereztek az EYOF-on • Fotó: Szalmás Péter/MOB

Ballai Borbáláék bronzérmet szereztek az EYOF-on Fotó: Szalmás Péter/MOB
Ballai Borbáláék bronzérmet szereztek az EYOF-on Fotó: Szalmás Péter/MOB

Ballai Borbáláék bronzérmet szereztek az EYOF-on  •  Fotó: Szalmás Péter/MOB

Parádésan kezdte Bakiban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált a Kun Attila vezette leány U17-es kéziválogatott. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a csoportkörben mindenkit könnyedén győzött le: a cseheket 30−22-re, a hazai pálya előnyét élvező azerieket 47−23-ra, míg a svájciakat 28−20-ra. A teljesítmény azért is különösen szép, mivel a második számú csapat képviselte hazánkat Azerbajdzsánban (az első számú alakulat a szlovéniai korosztályos Európa-bajnokságon vesz részt augusztus 1-től).

A lényeg tehát, hogy a hölgyek csoportelsőként az A csoport második helyezettjével, Franciaországgal néztek farkasszemet az elődöntőben, ám Ballai Borbáláék vállalható, 26−24-es vereséget szenvedtek. Mivel a másik ágon Svájc kikapott a hollandoktól, így a bronzmeccsen megismétlődött a B csoport utolsó párharca: a magyar−svájci.

Már az első félidőben tetemes előnyre tettek szert Pál Eszterék: 19−6, és a rivális a második felvonásban sem találta a fogást. Ennek a következménye lett az, hogy a magyarok rendkívül magabiztosan, tízgólos különbségű győzelmet aratva (30−20) állhattak fel a dobogó harmadik fokára. Az alakulat legeredményesebb játékosa Csekő Brigitta volt 6 találattal, ám szépen termelt Kukely Anna és Mlinkó Zsófia is: öt-öt góllal járultak hozzá a sikerhez.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik