EYOF: a leánykosarasok az első, a kézisek a harmadik helyért

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 18:15
Címkék
Az EYOF-on pénteken két leány csapatunk, a kosárlabdázók és a kézilabdázók léptek pályára az elődöntőben. A kosarasok 67–64-re megverték Oroszországot, a kéziseink viszont 26–24-re kikaptak Franciaországtól.

Döntőbe jutott az EYOF-on szereplő magyar leány kosárlabdacsapat
Döntőbe jutott az EYOF-on szereplő magyar leány kosárlabdacsapat

Döntőbe jutott az EYOF-on szereplő magyar leány kosárlabdacsapat • Fotó: hunbasket.hu

Döntőbe jutott az EYOF-on szereplő magyar leány kosárlabdacsapat
Döntőbe jutott az EYOF-on szereplő magyar leány kosárlabdacsapat

Döntőbe jutott az EYOF-on szereplő magyar leány kosárlabdacsapat  •  Fotó: hunbasket.hu

A magyar leány kosárcsapat remekül kezdte az oroszok elleni elődöntőt, ugyanis már az első negyed után 26–17-re vezetett. Ezzel a magyar csapat – a folytatásban az oroszoknak kellett futniuk az eredmény után.

A második negyedben azonban tovább nőtt a különbség, a mieink ugyanis remek védekezéssel 16–5-re azt a játékrészt is megnyerték, így a meccs felénél húsz ponttal, 42–22-re vezettek. A nagy előny talán túlzottan is megnyugtatta a mieinket és a harmadik negyed végére hat pontot faragtak a különbségből az oroszok, majd a negyedik negyedben szorossá tudták tenni a mérkőzést, de 67–64-re így is a magyar csapat győzött és így bejutott a döntőbe.

A mieinknél Miklós Melinda és Habling Lara járt élen a pontszerzésben, mindketten 13 pontot jegyeztek. A legtöbb lepattanót, kilencet Krasovec Lili gyűjtötte. A döntőben a mieink ellenfele a Csehországot 71–48-ra legyőző Franciaország lesz. Az aranymeccset szombaton, magyar idő szerint 13.15 órától rendezik.

EYOF, LEÁNY KOSÁRLABDA
ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Oroszország 67–64 (26–17, 16–5, 10–16, 15–26)
Magyarország (az összes pályára lépő): Sitku 2, Ferenczi, Balogh 5, Habling 13, Benczés 8, Mikós 13, Kuncz 5, Krasovec 8, Telegdy 6, Dul 7. Edző: Imreh Ajtony

Az U17-es leány kézilabdacsapatunk elődöntője éppen ellentétes forgatókönyv szerint alakult, mint a kosarasoké, ugyanis a franciák a szünetben már 12–7-re vezettek, így a mieinknek kellett futniuk az eredmény után. A második félidőben csökkent ugyan a különbség, de 26–24-re a franciák győztek, így a 3. helyért mérkőzhet meg a magyar csapat (szombaton 11.30 órától, Svájcellen).

EYOF, LEÁNY KÉZILABDA
ELŐDÖNTŐ

Franciaország–Magyarország 26–24(12–7)
Magyarország:Zsigmond, Csatlós (kapusok) – Vajer 2, Kukely 8, Tóth K. 1, Ballai 4, Sápi, Csekő 4, Pál, Rónai 1, Mlinkó 2, Világos, Pődör 1, Takács, Török 1.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik