Kosár, leány U16-os Eb: az EYOF-ezüstérmes csapat pénteken rajtol Bourges-ban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.03. 12:36
Címkék
Az EYOF után máris az A divíziós Európa-bajnokságon bizonyíthat az U16-os leány kosárlabda-válogatott. A szakvezetés nem változtatott a Győrött ezüstérmet nyert együttes összeállításán, ugyanaz a tizenkét játékos szerepel Bourges-ban is.

Lakner Gábor Az EYOF után mindössze öt nap pihenő jutott az U16-os leány kosárlabda-válogatottnak. A naqgy győri erőpróbán kellemes meglepetésként ezüstérmet nyert együttes pénteken már a franciaországi Bourges-ban szerepel a korosztály A divíziós Európa-bajnokságán. A kontinensviadal jövő szombatig tart, a résztvevők hétfőn és csütörtökön kapnak szünnapot.Lakner Gábor Az EYOF után mindössze öt nap pihenő jutott az U16-os leány kosárlabda-válogatottnak. A naqgy győri erőpróbán kellemes meglepetésként ezüstérmet nyert együttes pénteken már a franciaországi Bourges-ban szerepel a korosztály A divíziós Európa-bajnokságán. A kontinensviadal jövő szombatig tart, a résztvevők hétfőn és csütörtökön kapnak szünnapot.

EYOF kosárlabda
EYOF kosárlabda

Tizenkét boldog ezüstérmes utazhatott az Eb-re  •  Forrás: gyor2017.hu

A magyar csapat az EYOF-hoz képest változatlan felállásban utazott el Bourges-ba, a szakmai stáb tehát ugyanarra a tizenkét játékosra számított, akik Győrben is parkettára léptek. Válogatottunk szerda délelőtt repült el Budapestről Párizsba, a Charles de Gaulle repülőtérről pedig négyórás buszozással jutott a kontinensviadal helyszínére.

A válogatott a C csoportban kapott helyet a románok, a szerbek és az olaszok társaságában. A lebonyolítás a szokásos, tehát a csoportbeli helyezéstől függetlenül mind a négy együttes pályára lép a nyolcaddöntőben, de minél előkelőbb helyen zár a csapatunk, annál könnyebb ellenfelet kap a keresztjátékban a D jelű kvartettből.

A magyar válogatott kerete
Angyal Barbara, Boros Júlia, Budácsik Dorottya, Dombai Réka, Madár Eszter, Mányoki Réka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Varga Alíz, Vári Zita, Vincze Nikolett, Wentzel Nóra

„Nagyon hasznosak voltak a Győrött játszott találkozók, mert a lányok láthatták, milyen a nemzetközi színvonal – mondta az EYOF-ot követően honlapunknak Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző. – Ha előre akarunk lépni, ahhoz kell alkalmazkodnunk nekünk is, és azt a védekezést kell tanítanunk. Rendkívül értékes tapasztalatokat szereztünk az Európa-bajnokság előtt, számítok arra, hogy kamatoztatni tudjuk a tanultakat, és eredményesen szerepelünk.”

Bízik benne, hogy a tavalyi tizenkettedik helyhez képest az idén sikerül előrelépni. A szakember úgy látja, ha csapata a nyolc között folytathatná a keddi keresztjátékot követően, az már nagy sikernek számítana.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

A magyar válogatott csoportmérkőzései
Péntek, 18.30: Magyarország–Románia
Szombat, 16.15: Magyarország–Szerbia
Vasárnap, 14: Magyarország–Olaszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik