Kosár, fiú U18-as Eb: a szünnap után, pénteken a csehek ellen játszik a csapatunk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.03. 18:45
Címkék
Lezárult a Tallinnban zajló fiú U18-as B divíziós kosárlabda Európa-bajnokság első szakasza. Írásunkban szemügyre vesszük, mi történt a csoportkörben, és mi vár a résztvevőkre a folytatásban, különös tekintettel a magyar válogatottra.

L. G. Véget ért a csoportkör az U18-as B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, a résztvevőkre csütörtökön szünnap várt. A magyar fiúválogatott három vereség után elkapta a fonalat Tallinnban, és két győzelemmel zárt, a megszerzett negyedik hely pedig azt jelenti, hogy a pihenő után Ferenczi Tamás együttese a 9-16. helyért folytathatja. A célkitűzés az volt, hogy a két évvel ezelőtt az U16-osok között elért 13. helynél előbbre végezzen a csapat, ami tehát még mindig elérhető.L. G. Véget ért a csoportkör az U18-as B divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon, a résztvevőkre csütörtökön szünnap várt. A magyar fiúválogatott három vereség után elkapta a fonalat Tallinnban, és két győzelemmel zárt, a megszerzett negyedik hely pedig azt jelenti, hogy a pihenő után Ferenczi Tamás együttese a 9-16. helyért folytathatja. A célkitűzés az volt, hogy a két évvel ezelőtt az U16-osok között elért 13. helynél előbbre végezzen a csapat, ami tehát még mindig elérhető.

U18-as fiúválogatott
U18-as fiúválogatott

Dancsecs András a legjobb magyar pontszerző  •  Forrás: FIBA

A magyar csapat pénteken 11.45 órától a csehekkel játszik, és amennyiben győztesen hagyja el a pályát, szombaton 16.15 órától a belga-román meccs győztesével csap össze a 9-12. helyért. Amennyiben a csehek győznek, úgy a mieinkre vasárnap 11.45-től ugyanannak a párharcnak a vesztese várna a 13-16. helyért.

A csehek elleni mérkőzés egyáltalán nem tűnik könnyűnek, az ellenfél ugyanis három győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört. Az angolok ugyan kitömték őket a nyitányon, és a hollandoktól is kikaptak tizenöt ponttal, de a luxemburgiakat, az albánokat és a svédeket is magabiztosan verték.

A csehek egy mutatóban mindenképpen a magyarok előtt járnak, ez pedig a lepattanózás, így a palánk alatti csatában mindenképpen fel kell venni velük a versenyt a győzelemhez. A pontszerzés, a gólpasszok, a triplák és a büntetők terén alig van eltérés, a mieink azonban a kétpontosokat jóval hatékonyabban dobják, a jó védekezés mellett ez lehet a fegyverünk.

A statisztikákat böngészve kiderül, hogy Oroszi Bence az ötödik legjobb tripladobó a teljes mezőnyben, Werner Viktor a hatodik legjobb blokkoló, továbbá Somogyi Ádám osztotta ki a hetedik legtöbb gólpasszt. A magyar válogatott házi rangsorában a pontszerzésben Dancsecs András áll az élen, a lepattanókat Kucsera Dániel szedi a leghatékonyabban, az IBM-értékben pedig Werner Viktor a legjobb.

A csoportkört egyébként mindössze három csapat vette hibátlanul, eddig a horvátok, az izraeliek és az észtek nem találtak még legyőzőre. Nyeretlen csapatból eggyel több van, az albánok, a grúzok, az azeriek és az írek még nem ízlelhették meg a győzelem ízét Tallinnban. A negyeddöntőben Nagy Britannia–Bulgária, Észtország–Lengyelország, Horvátország–Hollandia és Izrael–Dánia mérkőzéseket rendeznek.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik