Kézi, leány U19-es Eb: válogatottunk legyőzte az oroszt, és elődöntőközelbe jutott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.01. 21:48
Címkék
Remek játékkal megnyerte első középdöntő-mérkőzését a leány-juniorválogatott a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. Hajdu János csapata a végső győzelemre is jó eséllyel pályázó orosz válogatottat győzte le 27-24-re, s ezzel az elődöntő küszöbére lépett.

Bruckner Vince A csoportjából elsőként továbbjutott U19-es leányválogatott kedvező helyzetből várta a középdöntő a szlovéniai kézilabda Eb-n. Hajdu János csapata azonban annak tudatában nem nyugodhatott meg teljesen a hétfői pihenőnapon, hogy az orosz és a norvég csapat valamelyikét le kell győznie a négy közé kerüléshez.Bruckner Vince A csoportjából elsőként továbbjutott U19-es leányválogatott kedvező helyzetből várta a középdöntő a szlovéniai kézilabda Eb-n. Hajdu János csapata azonban annak tudatában nem nyugodhatott meg teljesen a hétfői pihenőnapon, hogy az orosz és a norvég csapat valamelyikét le kell győznie a négy közé kerüléshez.

Kedden a kontinenstorna egyik favoritjának számító oroszok következtek - akik nyolc góllal verték a norvég csapatot. Hajdu még hétfőn úgy fogalmazott honlapunknak, megpróbálják meglepni a nagy riválist. A mérkőzés ezzel szemben nem indult jól, a nyolcadik percben 4-1-es orosz előnynél a szövetségi edző időt kért. Ezt követően összeszedte magát a magyar csapat, a 15. percben egyenlített, majd a vezetést is megszerezve átvette az irányítást. A félidő végéig nagy csata folyt, végül a mieink vezettek a szünetben 15-14-re.

Binó Boglárka remekül védett, nem véletlenül lett a meccs embere Forrás: gyorietokc.hu
Binó Boglárka remekül védett, nem véletlenül lett a meccs embere Forrás: gyorietokc.hu

Binó Boglárka remekül védett, nem véletlenül lett a meccs embere  •  Forrás: gyorietokc.hu

A második félidő azonban már tényleg a magyar válogatottról szólt, főként annak kapusáról, Binó Boglárkáról− akit a meccs végén a találkozó legjobbjának választottak− és a védekezéséről. Az orosz csapat egyszerűen képtelen volt a kapuba találni, a második játékrész első negyedórájában mindössze egy gólt szerzett; a mieink elhúztak 20-15-re. A fergeteges széria után kiegyenlítődött a játék, de Binó vezérletével tartotta a csapat az előnyt, végül magabiztosan 27-24-re nyert.

Az oroszok elleni találkozót a helyszínen tekintette meg a szövetség szakmai igazgatója, Zsiga Gyula, aki elégedetten értékelte honlapunknak a leányválogatott teljesítményét a találkozó után.

„Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a csapat, és nagyon erős orosz válogatottat győzött le. A bizonytalan kezdés után az első félidőben a szélsőinket (Klujber Katrin, Márton Gréta− A szerk.) játszottuk meg, remekül kikerülve a magas orosz belső hármast. Emellett úgy gondolom a kapuscsere is jókor jött, annak is köszönhető, hogy még az első félidőben átvette a vezetést a válogatott. A mérkőzés a második félidő elején dőlt el, amikor a védekezésünk jól működött és mellé társult Binó kitartó, remek teljesítménye a kapuban. Ezzel sikerült teljesen megzavarni az oroszokat. Kiemelném még Háfra Noémi, Hornyák Bernadett és Szabó Kitti játékát, akik nagyon fontos gólokkal segítették a csapatot.”

Adódik a kérdés az Európa-bajnokság egyik legnagyobb esélyesének legyőzése után, mire lehet képes a válogatott a valószínűleg teljesített cél, a négy közé jutás után.

„Bízom abban, hogy a győzelem megerősíti a játékosokban a hitet, hogy képesek kiemelkedő játékra. Biztató az eredmény, nagy eséllyel az elődöntőbe jut a csapat, és remélem, azt szerdán meg is teszi a norvégok ellen. A legjobb négy között pedig már bármi előfordulhat.”

Amennyiben a U19-es csapat szerdán nem kap ki öt gólnál nagyobb különbséggel, az elődöntőbe jut.

NŐI U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZLOVÉNIA
1. középdöntő csoport, 1. forduló
Magyarország−Oroszország 27-24 (15-14)
Dvorana Zlatorog, játékvezetők: M. Bennani, S. Bennani (svédek).
MAGYARORSZÁG: Binó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi 1, Fodor, Giricz, Háfra 3, Hornyák B. 3, Hudák, Klujber 10, Kuti, Márton 4, Pásztor 3, Román, Szabó K. 3, Tóvizi. Szövetségi edző: Hajdu János.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik