Kosár, leány U19-es vb: megszerezte a kilencedik helyet a válogatottunk

Vágólapra másolva!
2017.07.30. 23:29
Címkék
Kilencedik helyen végzett U19-es leányválogatottunk az udinei kosárlabda-világbajnokságon, miután harmadik helyosztómérkőzését is megnyerte. Ugyan a lettek megnehezítették Balogh Judit együttesének a dolgát, amely a második félidőben kiválóan játszott, és megérdemelten győzött.

Leiner SomaKét helyosztón két győzelem volt az U19-es leányválogatottuk mérlege az udinei kosárlabda-világbajnokságon, Balogh Judit tanítványai kiválóan játszottak azóta, hogy a negyeddöntőben kiestek. Könnyedén győztek Puerto Rico fiataljai ellen, és a házigazda olaszokat is felülmúlták, így a lettek ellen már a 9. hely volt a tét.Leiner SomaKét helyosztón két győzelem volt az U19-es leányválogatottuk mérlege az udinei kosárlabda-világbajnokságon, Balogh Judit tanítványai kiválóan játszottak azóta, hogy a negyeddöntőben kiestek. Könnyedén győztek Puerto Rico fiataljai ellen, és a házigazda olaszokat is felülmúlták, így a lettek ellen már a 9. hely volt a tét.

Nagy csatában szerezte meg a kilencedik helyet a magyar válogatott Fotó: FIBA
Nagy csatában szerezte meg a kilencedik helyet a magyar válogatott Fotó: FIBA

Nagy csatában szerezte meg a kilencedik helyet a magyar válogatott  •  Fotó: FIBA

A csapatok gyorsan kezdtek, riválisunk hamar meglépett, ugyan 0-5-öt követően még sikerült 5-7-re zárkózni, de ezután hamar tíz lett közte, Balogh Judit időt is kért az első negyed derekán. Pusztai triplájával – amely az egyetlen magyar hármas volt a mérkőzésen – sikerült közelebb kerülnünk, de nyolc ponttal így is ellenfelünk vezetett tíz percet követően.

Kosár kosarat követett a második etapban, kiélezettebb lett a mérkőzés. Sikerült közelebb férkőznünk, a védekezésünk is stabilabbá volt. Noha négypontos hátrány így is maradt a nagyszünetre, a magyar csapat játéka javult, ami pedig biztató folytatást ígért.

A mérkőzésen belüli fejlődés a harmadik negyedben érte el a tetőpontját. Hátul sikerült tizenegyen tartani a letteket, a fordítás is hamar összejött. Sőt, Juhász két gyors kosarával már mi vezettünk 10 ponttal, a lányok lelépték ellenfelüket. A záró negyedben hiába próbált zárkózni Ainers Cukste együttese, nem tudott közel kerülni, így a vége magabiztos, 75-61-es győzelem lett.

A magyar U19-es válogatott négy győzelemmel és három vereséggel zárta az udinei világbajnokságot. A három vereségből kettő a csoportkörben jött, ahonnan ezért a harmadik helyen jutottak tovább a lányok. A franciák elleni negyeddöntőn nem volt reális esélye a csapatnak, a 9-16. helyért küzdhetett tovább. Onnan viszont kalapemelés illeti hiszen Balogh Judit együttesét: a legtöbbet hozta ki a maradék három összecsapásból, mindegyiket megnyerte, és a kilencedik helyen zárt.

LEÁNY U19-ES VILÁGBAJNOKSÁG, UDINE
A 9-10. helyért
Magyarország–Lettország 75-61 (16-24, 18-14, 27-11, 14-12)

Magyarország:Pusztai 6/3, Czukor 2, Kányási 14, Lelik 2, Boros -, Gereben 8, Varga -, Juhász 14, Karagits -, Dúl -, Mérész 16, Török 13.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik