Kézi, leány U19-es Eb: már biztos csoportelsőként kaptunk ki a svédektől

Vágólapra másolva!
2017.07.30. 16:39
Címkék
Két győzelem után a harmadik találkozóján vereséget szenvedett a női juniorválogatott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon. Hajdu János csapata ennek ellenére is csoportelsőként lép tovább, a középdöntőbe, amelyet kiváló pozícióban várhat.

B. V. Már biztos csoportelsőként lépett pályára harmadik mérkőzésén a női juniorválogatott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon. Hajdu János csapatára a román és a holland csapat után a svéd várt a celjei sportcsarnokban.B. V. Már biztos csoportelsőként lépett pályára harmadik mérkőzésén a női juniorválogatott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságon. Hajdu János csapatára a román és a holland csapat után a svéd várt a celjei sportcsarnokban.

Háfra Noémi két gólt szerzett a svédek ellen Forrás: keziszovetseg.hu
Háfra Noémi két gólt szerzett a svédek ellen Forrás: keziszovetseg.hu

Háfra Noémi három gólt szerzett a svédek ellen  •  Forrás: keziszovetseg.hu

A biztos továbbjutás, valamint csoportelsőség tudatában játszó magyar válogatott nem is kezdte jól a találkozót, az első negyedóra egyértelműen a svédeké volt, 7-5-ös vezetéssel zárták a periódust. Ezt követően azonban magukra találtak a mieink, nagy hajrával megfordították az állást még az első játékrészben. A szünetben 14-12 volt ide.

A második félidő elején úgy tűnt, hamar dűlőre akarja vinni a dolgot a Hajdu-csapat, öt góllal is elhúzott, ezzel azonban nem sikerült megtörni svédeket. Az ellenfél előbb felzárkózott, majd a végjátékban produkált négygólos szériájával megnyerte a mérkőzést.

Ugyan a vereség soha nem jön jókor, a mostanit még mindig a lehető legjobbkor szenvedte el a válogatott, mivel a továbbiakat egyáltalán nem befolyásolja. A svédek elleni vereség a középdöntőben sem számít, mert már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy az északiak nem juthatnak tovább.

Folytatás kedden a középdöntős mérkőzésekkel.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA)
A csoport, 1. forduló
Magyarország–Svédország 23-24 (14-12)
Dvorana Zlatorog (Celje). Jv.: Freitas, Carvalho (portugál)
Magyarország: Bínó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor 1, Giricz, Háfra 3, Hornyák 1, Hudák 2, Klujber 5, Kuti 1, Márton 3, Pásztor 4, Román 1, Szabó K. 2, Tóvízi. Szövetségi edző: Hajdu János
A magyar válogatott csoportmérkőzései
Július 27.
Magyarország–Románia 26-21
Július 28.
Magyarország–Hollandia 34-26
Július 30.
Magyarország–Svédország 23-24

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik