Kézi, férfi U21-es vb: győzelem Tunézia válogatottja ellen, harcban az ötödik helyért

Vágólapra másolva!
2017.07.30. 01:16
Címkék
A spanyolok ellen fájón elvesztett elődöntő után Tunézia csapatát 34-30-ra legyőzte az a férfi-juniorválogatott az algériai U21-es kézilabda-világbajnokság 5-8. helyéért lejátszott találkozón.

B. V.Természetesen csalódottan érkezett a férfi juniorválogatott a Tunézia elleni helyosztóra a spanyolokkal szemben elszenvedett hosszabbításos vereség után az algériai világbajnokságon.B. V.Természetesen csalódottan érkezett a férfi juniorválogatott a Tunézia elleni helyosztóra a spanyolokkal szemben elszenvedett hosszabbításos vereség után az algériai világbajnokságon.

Ligetvári Patrik góljaira nagy szükség volt a végjátékban Forrás: International Handball Federation
Ligetvári Patrik góljaira nagy szükség volt a végjátékban Forrás: International Handball Federation

Ligetvári Patrik góljaira nagy szükség volt a végjátékban  •  Forrás: International Handball Federation

Gyurka János csapata azonban tisztességesen felpörgött az 5-8. helyért zajló mérkőzésre. A szoros kezdés után a 10. percben ellépett az észak-afrikai együttestől, és kényelmes, négygólos előnyt dolgozott ki magának. A különbség nagyjából maradt a félidőig, végül 17-14-es vezetéssel vonulhatott pihenni a válogatott.

A második játékrész azonban nem úgy kezdődött, ahogy azt a csapat szerette volna, mivel tizennégy perc játék után Tunézia korosztályos csapata kiegyenlített, sőt, tíz perccel a vége előtt vezetett is. A bajt azonban észlelték Ligetváriék, és többek között a kiváló bálátlövő góljainak köszönhetően négygólos magyar siker született.

Így a válogatott továbbra is versenyben van az ötödik helyért. Vasárnap az arról döntő helyosztón Macedónia együttese lesz az ellenfél.

FÉRFI U21-ES VILÁGBAJNOKSÁG, ALGÉRIA
5-8. helyért
Magyarország–Tunézia 34-30 (17-14)
Chéraga. Jv.: Alves Rocha, Magalhaes da Silva (brazil)
Magyarország: Rózsavölgyi 1, Pásztor (kapusok), Fekete D. 3, Füzi 1, Gábor, Győri 7, Kovács M. 1, Ligetvári 6, Molnár B. 1,Schmid, Szakály 2, Szita 2, Tóth A. 1, Török 6, Ubornyák, Varju 4. Szövetségi edző: Gyurka János

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik