U19-es labdarúgó-bajnokság: sokba kerülhet az FTC veresége

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.07. 14:52
Címkék
Varga Kevin és Szántó Roland Milán góljával az Illés Akadémia Haladás 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost az U19-es labdarúgó-bajnokság elhalasztott mérkőzésén. A zöld-fehérek már csak akkor lehetnek bajnokok, ha a záró fordulóban győznek, a Budapest Honvéd pedig vereséget szenved.

Várkonyi Zsolt Szerdán pótolták az U19-es labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának elmaradt mérkőzését, amelyen az Illés Akadémia-Haladás együttese a Ferencváros csapatát fogadta. A tét inkább a második helyen tanyázó vendégek vállát nyomta, ők ugyanis még versenyben állnak az első helyért a Budapest Honvéd alakulatával.Várkonyi Zsolt Szerdán pótolták az U19-es labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának elmaradt mérkőzését, amelyen az Illés Akadémia-Haladás együttese a Ferencváros csapatát fogadta. A tét inkább a második helyen tanyázó vendégek vállát nyomta, ők ugyanis még versenyben állnak az első helyért a Budapest Honvéd alakulatával.

FTC U19
FTC U19

Sokba kerülhet az FTC szombathelyi veresége  •  Forrás: fradi.hu

A vezetést az Illés Akadémia szerezte meg a kiegyenlített első félidő 41. percben, miután Varga Kevin talált a hálóba. A 77. percben Szántó Roland Milán találatával megduplázta előnyét a szombathelyi alakulat, ezzel pontot is tett a mérkőzés végére. A vasiak 2-0-ra nyertek, az eredménynek pedig rajtuk kívül a kispestiek is örülhettek.

Az U19-es bajnokságot így továbbra is a Budapest Honvéd-MFA vezeti 47 ponttal, a 45 pontos Ferencváros pedig a tabella második helyén áll. Az első hely sorsa szombaton dől el: az utolsó fordulóban a Ferencváros a Vasas, a Honvéd pedig a Győr csapatával játszik hazai pályán. A zöld-fehérek már csak akkor lehetnek bajnokok, ha a hét végén győznek, a kispestiek pedig vereséget szenvednek. Több elért győzelmének köszönhetően pontegyenlőség esetén is a Budapest Honvéd örülhet.

Az U19-es bajnokság aranyérmese indulhat az UEFA Ifjúsági Ligában, amennyiben a magyar bajnok – csakúgy, mint az elmúlt években – ismét rajthoz állhat a sorozatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik