Jakab Kata: irány Anglia!

B. NAGY ZOLTÁNB. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.03.28. 01:11
Címkék
Külföldön már megszokott, hogy a lányok 14-15 éves korukig a fiúkkal edzenek, és bajnoki mérkőzésen is együtt lépnek pályára. Hazánkban azonban még csak néhányan élnek ezzel a lehetőséggel.
Jakab Kata
Jakab Kata
Jakab Kata
Jakab Kata
A 12 esztendős Jakab Kata (képünkön) azon kevés magyar női labdarúgók egyike, aki rendszeresen a budapesti fiú-serdülőbajnokságban lép pályára. Immár öt éve a Grund 1986 FC igazolt játékosa, és az 1994-es korosztályú bajnokságban jelenleg a nyolcadik helyen álló együttes egyik meghatározó futballistája.

„Úgy érzem, hogy a fiúk között jobban tudok fejlődni – mondta Jakab Kata. – Rendszerint középhátvédként lépek pályára, s a csapatban rajtam kívül még egy lány, Pinczi Anita is rendszeresen szerepel.”

A játékos remek teljesítményére már külföldön is felfigyeltek. A Grundnál Buzsáky Ákos az edzője, akinek fia Angliában, a Plymouthban futballozik. Az angol együttes menedzsere a télen Jánoshalmán járt, ahol a Grund éppen teremtornán szerepelt, s akkor úgy döntött, meghívja Jakab Katát két hétre Angliába, hogy más körülmények között is tesztelhessék.

„Szerencsére sportiskolába járok, így nem jelent majd gondot, hogy áprilisban két hetet a szigetországban töltök – folytatta Jakab Kata. – Tréningeken és edzőmérkőzéseken is pályára lépek. Remélem, nem okozok csalódást vendéglátóimnak, és teljesítményemmel felkeltem akár a magasabb osztályú együttesek figyelmét is. Nem titkolt célom, hogy tizenöt évesen már külföldön szeretnék futballozni.”

S hogy mennyire nem számít meglepetésnek az angliai meghívó, arra bizonyíték, hogy Jakab Katát már több külföldi együttes is bombázza ajánlatával. A nyárra Svédországba, a Vasalundhoz hívták próbajátékra, míg augusztusban két hétre az amerikai FC Indiana invitálta az ifjú hölgyet a tengerentúlra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik