Ez valóban sikeres Olimpia

B. NAGY ZOLTÁNB. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2006.01.31. 00:34
Címkék
Az utánpótlás-nevelés nemcsak a fiú focistáinknál fontos, hanem már a lányoknál is. Ebben játszik főszerepet a fővárosi Olimpia Női FK, amely lassan négy esztendeje a gyengébbik nem labdarúgását helyezi előtérbe.
Látványos küzdelmet hoztak az Olimpia mérkôzései az ôszi idény során
Látványos küzdelmet hoztak az Olimpia mérkôzései az ôszi idény során
Látványos küzdelmet hoztak az Olimpia mérkôzései az ôszi idény során
Látványos küzdelmet hoztak az Olimpia mérkôzései az ôszi idény során

Pedig olyan nehezen indult minden. A 2002-ben megalakult klub első edzésén mindössze négy játékos volt jelen, ám szélsebesen duzzadt a játékosok létszáma, s több korosztályban is versenyeztetve őket, jelenleg már negyven futballista áll Töttősi Attila vezetőedző rendelkezésére. Az Olimpiánál büszkék rá, hogy nem más női együttesektől csábítottak el játékosokat, hanem a megalakulás óta arra törekszenek, hogy a sportág bázisát gyarapítsák. Az első szezonban a hetedik helyen végeztek az U15-ös korosztályú bajnokságban, míg legutóbb az U17-es gárda ezüst-, az U15-ös pedig bronzérmet szerzett, s közben több külföldi tornán is megfordultak az olimpiások. Mára bizonyossá vált, nem tiszavirág-életű az egyesület, és hogy a klub kivívta a sportágban a rangot. A minőségi munka egyébként egyre vonzóbb a női labdarúgók körében.

– Miért Olimpiának nevezték el az utánpótlás-nevelő egyesületüket? – kérdeztük a szakvezetőt, Töttősi Attilát.
– A sokszínűséget, a sokoldalúságot szimbolizáljuk ezzel, s mivel a csapat nagy részének a brazil válogatott a kedvence, így lett a színünk sárga-zöld-kék.

– Hogyan került kapcsolatba az egyesülettel?
– Sokáig gondolkoztam azon, hogy elfogadjam-e Dénes András technikai vezető invitálását az Olimpiához. Bár a magasabb osztályú megméretésre vártam, a feladat érdekesnek tűnt, ezért elvállaltam az edzői posztot az együttesnél. Ez mára jelentős és felelősségteljes munkává vált számomra, nehezen szakítanék az Olimpiával. Nagy az összetartó erő a csapatban, egységesek vagyunk, s ez mind fontos tényező. Célul tűztük ki, hogy a technikai-taktikai képzés mellett lehetőleg a bajnokságban is minél jobban szerepeljünk, és minden évben legalább egy külföldi tornán is részt tudjunk venni.

– Az elmúlt négy évben milyen nemzetközi szerepléssel büszkélkedhetnek?
– Legelső tornánkon, a svájci Luganóban a hetedikek lettünk. Ezt követte az egyik legnagyobb holland korosztályos torna, a Sint Tunnis Cup, amelyen nyolc nemzet együttesei szerepelnek. Az U12-es csapatunk az első, az U15-ös pedig a harmadik helyen végzett. Az U12-es korosztály legnagyobb hazai tornáját, a Jetix-kupát is mi nyertük meg, amelyért egy dániai jutalomút volt a lányok ajándéka.

– Kitűnő eredményeik és a mutatott játékuk feltehetőleg a korosztályos válogatott szakvezetőjének a figyelmét is felkeltették.
– Büszkék vagyunk rá, hogy Schuh Edina, Staar Gabriella, Barsi Adrienn és Török Szimonetta is meghívást kapott a válogatott keretbe.

– Mit tervez az Olimpia?
– Legidősebb csapatunkkal a nyártól benevezünk a felnőtt NB II-be, de igyekszünk továbbra is magasra tenni a lécet: a másodosztály mellett versenyeztetjük az U17-es, az U15-ös korosztályos együttesünket, és lesz egy U12-es csapatunk a Bozsik-programban is. Ami a külföldi megméretéseket illeti: a svájci Lugano mellett az idén decemberben egy brazíliai meghívásnak teszünk eleget, két hetet töltünk majd el Sao Paulóban és Rióban, a portya bizonyosan óriási élmény lesz valamennyi játékosunk számára. ---- S ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik